Facebook IconIn deze tip doen we uit de doeken hoe u uw e-mailadres van Facebook kan uitschakelen. Uiteraard krijgt u ook meer uitleg over het hoe en waarom.

Ongeveer 2 jaar geleden smeerde Facebook iedereen een e-mailadres aan. Of u dat nu wenste of niet, maakte voor Facebook niet uit. De sociale netwerksite zou en moest concurreren met andere maildiensten als Gmail en Outlook.com. So far so good denkt u dan, maar er is een.... maar.

Facebook: Uw Facebook e-mailadres uitschakelen

Toen Facebook destijds hun e-mailservice uitrolde, kregen alle gebruikers een e-mailadres toegewezen. U kon zelf geen e-mailadres kiezen (later wel) wat maakt dat deze e-mailadressen die de gebruikers kregen toegewezen, heel voorspelbaar waren. Zo is de kans groot dat u een e-mailadres hebt in de aard van profielnaam@facebook.com. De gevolgen laten zich raden. Als het voor ons al voorspelbaar is welk uw e-mailadres is, is het dat ook voor malafide organisaties en spammers. Maar ook uw buurman kan een e-mail versturen met jouw e-mailadres.

Nu moeten we toegeven, dat het voor gebruikers met een klein netwerk, het nogal meevalt met die spamberichten, onder andere omdat ze vooral in de map 'Overige' terecht komen waar bijna nooit een kat in kijkt. Voor gebruikers die deel uitmaken van 'grotere' netwerken is het risico al heel wat groter.

De vraag is natuurlijk, wilt u het Facebook e-mailadres blijven gebruiken? Indien ja, dan zal u moeten leven met het risico dat iedereen uw e-mailadres, gekoppeld aan uw persoonlijk profiel, kan misbruiken! Gebruikt u uw facebook e-mailadres niet, dan kan u dat eenvoudig uitschakelen.

Om uw facebook e-mailadres uit te schakelen doet u het volgende:

  • Log in op Facebook met uw gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Klik in de rechterbovenhoek op het slot-icoontje en navigeer naar instellingen.

Facebookadres1

  • Bij de volgende stap, selecteert u Algemeen in de linkerkolom.
  • Klik op Bewerken naast e-mailadres.

Facebookadres2

Vervolgens hoeft u enkel het vinkje weg te halen bij: Je Facebook e-mail gebruiken.

Facebookadres

  • Bevestig met een klik op: Wijzigingen opslaan.

Klaar.