zaterdag, januari 22, 2022

Surftip IconU hebt ze ongetwijfeld ook al zien passeren op één of ander sociaal netwerk of website. Foto's of afbeeldingen voorzien van (grappige) tekst. Waar halen ze het hebt u zich wellicht al afgevraagd. Wel, dat gaan wij u vertellen in deze tip.

Als u actief bent op één of ander sociaal netwerk, of regelmatig rond surft, hebt u ze wellicht ook al zien verschijnen. Met 'ze' bedoelen we dan afbeeldingen of foto's, voorzien van een al dan niet grappig bijschrift of tekst. De vraag die wij ons dan stellen (en jullie misschien ook) is, "waar halen ze het toch vandaan?". Waar ze het vandaan halen, vertellen we u in deze tip. Voor de benodigde creativiteit moet u wel zelf zorgen.

Memegenerator: Het ideale gereedschap voor uw online (sociale) activiteiten:

Als u een goede grap, of uw frustraties wil delen op internet,  kan u dat doen aan de hand van een foto of afbeelding, voorzien van een tekst. Op sociale netwerken zoals Facebook of Twitter worden deze memes zoals ze dat noemen, gretig gedeeld. Maar in plaats van ze te delen, liken of retweeten kan u ze ook zelf maken. Meer nog, u hebt helemaal geen fotobewerkingsprogramma nodig. Het enige wat u nodig hebt is een gezonde dosis creativiteit en deze website.

Van zodra de link opent kan u aan de slag. U kan kiezen uit bestaande foto's of afbeeldingen, maar wij opteren om zelf een afbeelding te uploaden en te bewerken.

Hoe werkt het?

 1. Klik op: Upload your own image. Klik op Bladeren en navigeer in Windows Verkenner naar de foto/afbeelding die u wil gebruiken. Als u de foto/afbeelding gevonden hebt, klikt u op de knop: Upload.
 2. Vul een kop- en/of voettekst in en kies de tekstkleur en grootte.
 3. Druk op: Generate Meme en u bent (bijna) klaar.

Memegenerator1

Als uw meme klaar is hebt u vervolgens de keuze of u deze rechtstreeks wil delen op een sociale netwerksite, of downloaden naar uw computer. Indien u opteert voor de laatste optie, plaatst u een vinkje bij: Private (zie schermafdruk hierboven).

 • U kan de meme delen door op één van de logo's van de sociale netwerken te klikken.
 • Indien u de meme wil gebruiken op uw blog of website, hoeft u enkel maar de Image HTML code te kopiëren.
 • Voor forums kopieert u de BBCode.
 • Wenst u een 'normale' link naar de afbeelding, gebruikt u de Image link.

Memegenerator3

 • Wilt u de afbeelding naar de computer downloaden (u hebt Private aangeklikt), hoeft u enkel maar op Download Image te klikken in het dialoogvenster dat volgt.

Memegenerator4

Klaar! Veel plezier ermee.

Recente Reacties

 • john zei Meer
  Wessel Schreef:
  help hoe haal je dit weg
  Jasper Schreef:
  hoe haal je de witruimte weg
  Florien Schreef:
  Hoe haal je dit weg bij google docs ipv word?...
 • Superleek zei Meer
  U kan in Windows Verkenner navigeren naar C\windows\CSC map (indien Windows op C-schijf...
 • Frank zei Meer
  Kan je zien hoeveel ruimte er wordt ingenomen door offline en cache?
  Met welk commando of tool?
 • Josie zei Meer
  Enorm bedankt om de oplossing voor dit probleem te voorzien! Made my day!