Font IconWeet u graag welk lettertype er gebruikt wordt in een bepaald document of op een bepaalde webpagina? MyFonts kan soelaas brengen.

Het kan gebeuren dat u een website bezoekt of een bestand ontvangt dat opgemaakt is met een lettertype dat u eigenlijk wel leuk vindt. Nu is de eerste vraag dat bij u opkomt natuurlijk “Welk lettertype is dat?”. Wel, op het Internet is zowat alles mogelijk, zelfs een lettertype achterhalen met behulp van een schermafdruk of foto van het lettertype.

MyFonts: Lettertype achterhalen

We deden zelf de test! Ontvangt u een document, of bezoekt u een website dat een leuk lettertype bevat en wilt u graag weten welk lettertype dat is? Dan kan de online dienst MyFonts.com soelaas brengen. We zeggen wel duidelijk kan, want niet alle lettertypes worden even goed herkend.

Whatfont A

  • Vervolgens upload de eerder aangemaakte schermafdruk (klik op de knop: Bladeren en navieer in Windows verkenner naar het bestand).

Whatfont B

  • Bij de volgende stap brengt u eventueel aanpassingen aan.
  • Letters die niet correct herkend werden, vervangt u door de juiste.

Whatfont C

  • Na een click op Continue verschijnen de mogelijke resultaten.

Whatfont D

Zoals u merkt in bovenstaande schermafdruk, zijn er meerdere overeenkomsten mogelijk. Aan u om het juiste lettertype te achterhalen.

Succes!