We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.83 (6 Votes)

Font IconWeet u graag welk lettertype er gebruikt wordt in een bepaald document of op een bepaalde webpagina? MyFonts kan soelaas brengen.

Het kan gebeuren dat u een website bezoekt of een bestand ontvangt dat opgemaakt is met een lettertype dat u eigenlijk wel leuk vindt. Nu is de eerste vraag dat bij u opkomt natuurlijk “Welk lettertype is dat?”. Wel, op het Internet is zowat alles mogelijk, zelfs een lettertype achterhalen met behulp van een schermafdruk of foto van het lettertype.

MyFonts: Lettertype achterhalen

We deden zelf de test! Ontvangt u een document, of bezoekt u een website dat een leuk lettertype bevat en wilt u graag weten welk lettertype dat is? Dan kan de online dienst MyFonts.com soelaas brengen. We zeggen wel duidelijk kan, want niet alle lettertypes worden even goed herkend.

Whatfont A

  • Vervolgens upload de eerder aangemaakte schermafdruk (klik op de knop: Bladeren en navieer in Windows verkenner naar het bestand).

Whatfont B

  • Bij de volgende stap brengt u eventueel aanpassingen aan.
  • Letters die niet correct herkend werden, vervangt u door de juiste.

Whatfont C

  • Na een click op Continue verschijnen de mogelijke resultaten.

Whatfont D

Zoals u merkt in bovenstaande schermafdruk, zijn er meerdere overeenkomsten mogelijk. Aan u om het juiste lettertype te achterhalen.

Succes!