Internet Explorer IconInternet Explorer voorziet heel wat functies, helaas, is een spellingcontrole daar niet bij. Maar, indien u dat wenst, kan u een spellingcontrole installeren voor Internet Explorer.

Toen Microsoft destijds op de proppen kwam met Internet Explorer 9 hoopte elke gebruiker dat er eindelijk een spellingcontrole zou voorzien worden. Het was ijdele hoop zo bleek achteraf. Een gemiste kans voor Microsoft, zeker in tijden waarbij surfers steeds meer online schrijven en formulieren invullen. Maar goed, gelukkig bestaan een invoegtoepassingen die dat probleem oplossen, zoals Speckie onder andere.

Internet Explorer: Spellingcontrole toevoegen

Voor we verder gaan plaatsen we eerst een lijstje van wat de makers vertellen wat Speckie zoal kan:

De eerste en enige spellingscontrole dat gelijktijdig kan gebruik maken van één of meerdere woordenboeken.
De eerste en enige spellingcontrole voor de 64 bit versie van IE.
Vertaald naar 32 verschillende talen en 33 woordenboeken beschikbaar.
• Optioneel spellingcontrole voor enkele en/of meerdere lijnen simultaan te bewerken in de tekstvelden.
• Gespecialiseerde woordenboeken voor de medische, juridische en financiële sector.
Mogelijkheid om het markeren van de spelfouten te configureren zodat het ook geschikt is voor slechtzienden.
Werkt met Microsoft Outlook Web App 2010-2013 en Outlook Web Access 2007.
U hoeft niet langer te wachten totdat u klaar bent met typen of te klikken op de knoppen om te controleren op spelfouten.

Speckie downloaden en installeren:

 • Zoals u al begrepen hebt is Speckie een invoegtoepassing (add-on) voor Internet Explorer. U kan Speckie hier downloaden.
 • Van zodra u op de download knop klikt, vraagt Internet Explorer of u de download wilt uitvoeren (onderaan het scherm).

Opgelet: Speckie kan overweg met de recentste versies van Internet Explorer (op moment van schrijven is dat versie 11), maar de makers bieden geen ondersteuning meer voor Windows 8. Wilt u Speckie op een Windows 8 computer gebruiken, moet u de betalende versie van Speckie aanschaffen. Geen nood, we bieden verderop een oplossing aan voor Windows 8.

Speckie1

Nadat u op Uitvoeren hebt geklikt moet u Internet Explorer opnieuw opstarten.

Speckie2

Van zodra Internet Explorer opnieuw opstart, begint Speckie met de installatieprocedure.

Speckie3

 • Accepteer de gebruikersovereenkomst en na een paar klikken op Next > Install is Speckie geinstalleerd.
 • Op het einde van de installatie vraagt Internet Explorer of u de invoegtoepassing wilt inschakelen.

Speckie4

 • Nadat u bevestigt hebt kunt u aan de slag, maar eerst moet u nog het juiste woordenboek installeren.

Speckie: Woordenboek installeren en gebruik.

Bij standaardinstellingen gebruikt Speckie een het Engelse woordenboek. Uiteraard willen wij een spellingcontrole in het Nederlands. Om het Nederlandse woordenboek te installeren moet u de instellingen van Speckie openen. De eenvoudigste manier om dat te doen is de muiscursor op één of ander tekstveld op een website te plaatsen (commentaar, forum, zoekvak) en te klikken met rechts > Speckie Instellingen.

Speckie5

 • Er opent een nieuw venster waarin de instellingen van Speckie kan aanpassen. er zijn wel meerdere opties, maar wij installeren zoals belooft het Nederlands woordenboek. Klik op de knop Meer woordenboeken.

Speckie6

 • Op de pagina dat opent, selecteert u Dutch en klik op Download.
 • Enkele ogenblikken later hebt u ook spellingcontrole in het Nederlands voor Internet Explorer. Indien u dat wenst kunt u opnieuw de instellingen voor Speckie openen en het Engels woordenboek uitvinken. Doet u dat niet zal Speckie zowel de Engelse als de Nederlandse woorden onderwerpen aan een spellingcontrole. Desgewenst kunt u zelfs nog meerdere woordenboeken toevoegen. We bevelen wel aan om na het installeren van een extra woordenboek Internet Explorer opnieuw op te starten.

Speckie8

Spellingcontrole toevoegen aan Internet Explorer & Windows 8 (8.1)

Wenst u spellingcontrole toe te voegen aan Internet Explorer op een Windows 8 computer, kan u u altijd Winspell downloaden.

 • Wij vonden tijdens de installatie geen 'onregelmatigheden' maar we kunnen niet garanderen dat dit in de toekomst ook nog zo zal zijn. Dus opletten a.u.b.
 • Winspell werkt gelijkaardig aan Speckie wat zoveel wil betekenen dat u de toepassing kan openen mits een klik op de rechtermuisknop (tijdens het invullen van tekstvelden), net zoals de instellingen
 • Winspell bestaat ook in een betalende variant, die meer opties en woordenboeken biedt.