We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Firefox IconSpeedfox is een addon voor Firefox dat de browser sneller maakt. Speefox doet dat door automatisch de instellingen te optimaliseren in het configuratiescherm (about:config) van Firefox.

In een andere tip Firefox nog sneller lieten we u eerder al een add-on ontdekken dat min of meer hetzelfde doet maar dan door het aantal zogenaamde DNS-lookups te beperken. Speedfox daarentegen optimaliseert de instellingen van het Configuratiescherm voor Firefox. Welke instellingen dat precies zijn weten we niet , omdat de ontwikkelaar daar geen details over vrijgeeft. Wat we wel weten is dat onze Firefox wel degelijk sneller reageerde na het installeren van Speedfox.

Firefox: Sneller surfen met Speedfox

Speedfox1

  • Bevestig de installatie nogmaals door op Installeren te klikken.

Speedfox2

  • Enkele ogenblikken later bent u klaar, u hoeft Firefox zelfs niet te herstarten.

De opties voor Speedfox kan u bereiken door in de rechterbovenhoek op de menuknop > Add-ons te klikken. Dit is belangrijk voor:

  • Bent u tijdens de installatie niet aandachtig geweest dan past Speedfox u startpagina en zoekmachine aan. Dit kan u uitvinken bij de opties.

Speedfox1

  • Een ander leuk 'ding' is dat u snelkoppelingen kan aanmaken naar websites dat u vaak bezoekt (zie schermafdruk). Als u bijvoorbeeld de eerste letters in het zoekvak typt, wordt u er meteen naartoe gebracht.

Speedfox2