We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Internet Explorer IconDat Microsoft er alles aan doet om gebruikers terug naar Internet Explorer te lokken. Niks gaan ze uit de weg om te bewijzen tot wat Internet Explorer in staat is, zelfs gratis spelletjes aanbieden hoort daarbij.

U hebt het misschien gemist, maar HTML5 wordt de nieuwe standaard. Ontwikkelaars van Browsers zoals Mozilla (Firefox), Google (Chrome) en Microsoft (Internet Explorer) doen er dan ook alles aan om hun producten klaar te maken voor HTML5. Om dat te bewijzen worden er om de haverklap testen gepubliceerd, benchmarks uitgevoerd en zelfs online applicaties en spelletjes gemaakt om gebruikers te bewijzen dat hun browser met de nieuwe mogelijkheden van HTML5 overweg kan en dat ze bovendien ook snel zijn. Microsoft bijvoorbeeld, ging een partnerschap aan met ZeptoLab, een ontwikkelaar die bekendheid verwierf met het spel Cut The Robe, en Pixel Labs. Gevolg is dat u met Internet Explorer 9 gratis spelletjes kan spelen ,en dat er soms leuke websites ontstaan om hun stelling kracht bij te zetten zoals:

Internet Explorer: HTML5 en gratis spelletjes voor IE

1: Cut The Robe:

Cut The Robe is speelbaar in elke browser, maar als u het spelletje pint in de taakbalk via Internet Explorer 9 worden er extra levels ontsloten.

Surf met Internet Explorer 9 naar: http://www.cuttherope.ie/

2: Disney Tron Legacy Digital Book

Niet echt een spelletje maar zeker eens de moeite om te bekijken is Disney Tron Legacy Digital Book. Deze pagina is ontwikkeld voor Internet Explorer om, en we citeren: " Ontdek de nieuwe manieren om verhalen te vertellen met HTML5 en moderne webtechnologie".

Surf naar: http://disneydigitalbooks.go.com/tron/

3: The World’s Biggest Pacman

The World’s Biggest Pacman is een online spelletje ontwikkeld voor Internet Explorer 9 en dat een afgeleide is van de bekende klassieker Pacman. Bolletjes en spoken vreten dus en dat kunt u doen in een gigantisch aantal doolhoven. Als u inlogt, mag u zelf een map of doolhof ontwerpen.

Surf naar: http://worldsbiggestpacman.com/

4: Pirates Love Daisies

Grant Skinner hield een blog bij tijdens het ontwikkelen van Pirates Love Daisies. Ook hij moest rekening houden met de nieuwe HTML5 standaard en kwam daarbij voor enkele onverwachte maar plezierige verrassingen te staan. Bij het testen van Pirates Love Daisies schreef hij op een gegeven ogenblik dat Internet Explorer 9 "Smoking fast" is. Of u echt veel waarde aan deze uitspraak moet hechten durven we te betwijfelen, waar we niet aan twijfelen is dat u dankzij deze man Pirates Love Daisies gratis online kan spelen. Bij voorkeur met Internet Explorer, dat spreekt.

http://www.pirateslovedaisies.com/