ChromeWist u dat oude versies van Chrome op de harde schijf blijven rondslingeren? Door de oude versies van Chrome te verwijderen kan u heel wat megabytes aan schijfruimte winnen?

Chrome gebruikers weten intussen al de de browser van Google regelmatig updates krijgt. Niks mis mee, maar bij veel updates krijgt Chrome ook een nieuw versienummer. Gevolg is dat de oude versies van Chrome doodgewoon schuifruimte aan het verzamelen zijn. De reden waarom Chrome oudere versies niet verwijdert bij een update, houdt echter ook steek. Google doet dat namelijk opdat u zou kunnen terug keren naar de vorige versie. Maar, surft u met Chrome en bent u tevreden met de recentste versie, is er echter geen reden om de oudere Chrome versies schijfruimte te laten vergaren. Verwijderen dus, en dat kan op 2 manieren.

Chrome: Oude versies verwijderen

  • Om de oude versies van Chrome manueel te verwijderen opent u Windows Verkenner en navigeert u naar: C:\Users\Gebruikersnaam\AppData\Local\Google\Chrome\Application.
  • In deze map ziet u normaal 2 mappen met een nummer staan. Deze mappen verwijzen naar het versienummer van Chrome. U mag de map met de laagste versienummer(s) verwijderen.
  • Mogelijk ziet u ook een map met de naam old_chrome.exe staan. Deze mag u ook verwijderen.

Opmerking: Let wel op dat verborgen mappen en bestanden zichtbaar zijn in Windows Verkenner.

Oude Chrome 1

  • We hebben puur uit nieuwsgierigheid de eigenschappen van de oude Chrome versie eens opgevraagd. En kijk eens, maar liefst 143 Mb schijfruimte. Toegegeven, met de huidige opslagcapaciteit van harde schijven zijn het misschien peanuts, maar toch..

Oude Chrome 2

Oude versies van Chrome automatisch verwijderen.

Voelt u er weinig voor om manueel mappen en bestanden te verwijderen dan, is er nog altijd het kleine tooltje OldChromeRemover dat u kan helpen.

  • Na het downloaden klikt u op het .exe bestandje om het programma te openen.
  • Er opent een nieuw (Dos-achtig) venster waarin u in het Engels gevraagd wordt of u oude Chrome versies wenst te verwijderen.

Oude Chrome Versies Verwijderen1

  • Druk op Y (Yes) om te bevestigen.
  • Rest u enkel nog op eender welke toets te drukken om OldChromRemover af te sluiten.

Oude Chrome Versies Verwijderen2

Download OldChromeRemover