ChromeNiets zo vervelend als flikkerende reclame en felle kleuren op webpagina's waar u een videofilmpje wil bekijken? Wel, met Chrome kunt u (bijna) letterlijk het licht uit doen zodat u zich volledig kan focussen op het filmpje zelf. Geniaal!

Bent u iemand die regelmatig videofilmpjes bekijkt op YouTube (of andere websites), dan zult u zich wellicht ook al eens geërgerd hebben aan de "storende elementen" er omheen. Gelukkig lopen er nog mensen rond op deze aardkloot met echt innovatieve en leuke ideeën. Zo hebt u er die een extensie ontwikkeld hebben voor Chrome waarmee u het licht kan dempen rondom het videofragment. De extensie heeft als naam,... dit gaat u nooit zelf raden..., Turn Off the Lights meegekregen.

Chrome: Doe het licht maar uit

  • Surf met Chrome naar de pagina van Turn Off the Lights in de webstore en klik op Toevoegen aan Chrome/gratis.

Turn The Light Off2

  • Na de (simpele) installatie van Turn Off the Lights verschijnt het icoontje rechts  naast de adresbalk in Chrome. Door met rechts op het lamp-icoontje te klikken worden de opties bereikbaar.

Turn The Light Off3

  • Geeks zullen zich wel een tijdje kunnen amuseren met het 'tweaken' van deze extensie. Maar voor de huis- tuin en keuken computergebruikers volstaan de standaardinstellingen, al is de optie om automatisch de achtergrond te dimmen van zodra u op één of andere afspeelknop klikt, voor iedereen aan te raden.

Turn The Light Off4

  • Een andere leuke aanpassing dat we u niet willen onthouden is dat u de doorzichtigheid (Opaciteit) kan aanpassen.
  • Verder hoef u enkel maar op het icoontje te klikken om Turn Off the Lights  te activeren- deactiveren (indien u niet gekozen hebt om dit automatisch te laten gebeuren bij de opties).
  • Hebt u nog steeds geen flauw idee waarover we het eigenlijk hebben? Surf naar YouTube, bekijk een filmpje, en klik dan maar eens op het Turn Off the Lights icoontje.

Voor de popcorn moet u wel zelf zorgen.