We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (2 Votes)

Firefox IconFirefox gebruikers kennen ongetwijfeld de oranje knop in de linkerbovenhoek waarmee diverse functies bereikbaar zijn. Maar wist u dat u de positie van deze knop kan aanpassen?

Nadat Chrome aan populariteit won besloten Microsoft (Internet Explorer) en Mozilla (Firefox) dezelfde toer op te gaan door de interface van hun browser tot het minimum te beperken. Bij Mozilla verstopten ze al de menu's in een (bij standaard thema) oranje knop in de linker bovenhoek. De knop kreeg al snel de naam Firefox-knop en gebruikers vonden het jammer dat ze bij Mozilla de positie van de knop vastgezet hadden (niet verplaatsbaar). Maar lang duurde het niet of er kwam een extensie beschikbaar dat het mogelijk maakt de knop te positioneren in de door jouw gewenst (min of meer) positie.

Firefox: Verplaatsen van de Firefox-knop

  • De add-on dat u nodig hebt om de Firefox-knop verplaatsbaar te maken heet ... Movable Firefox Button en kan u hier downloaden.
  • Klik op Add to Firefox, installeer de add-on en herstart Firefox. Nadat Firefox opnieuw is opgestart merkt u dat de Firefox-knop er al ietsje anders uitziet maar hij staat nog altijd op dezelfde plaats.
  • Om de Firefox-knop naar de gewenste positie te verplaatsen, klikt u met rechts ergens op een lege plaats in de navigatie- menubalk en kiest u voor Aanpassen.
  • Er opent een dialoogvenster waar u verder niets mee doet. Laat dat dialoogvenster open en klik met de linkermuisknop op de Firefox-knop. Hou de linkermuisknop ingedrukt en sleep de Firefox-knop naar de gewenste positie.
  • Het bijgevoegde schermafdruk zal wellicht meer duidelijkheid scheppen.

Moveable Firefox Button1

Zo simpel kan het zijn.

Deze add-on werkt enkel (en is geschikt) bij oudere Firefox versies!