Firefox IconFirefox gebruikers zullen deze tip weten te appreciëren omdat extra informatie in het configuratiescherm (about:config) van Firefox altijd welkom is.

Onderstaande tip is helemaal wat anders als dat u van ons gewoon bent. Alhoewel extra informatie verkrijgen in het about:config scherm van Firefox iets lijkt voor computerleken, is dit toch meer iets voor gevorderde gebruikers die bovendien een mondje Engels praten.

Firefox: Meer informatie bij about:config

Als u het configuratiescherm van Firefox opent (about:config in de adresbalk typen) verschijnt en een lange lijst met regels waar u aanpassingen kan aan doen. Vaak blijven de wijzigingen beperkt tot het wijzigen van de waarden True naar False en vice versa. In enkele gevallen kunt u waarden aanpassen. Maar van het grootste deel van de instellingen, snapt een doorsnee computergebruiker de nougatballen. Jammer, want in het configuratiescherm van Firefox zijn enkele leuke aanpassingen te doen die via de normale gebruikersinterface verborgen blijven. Een handig hulpmiddeltje om te achterhalen wat al deze regels doen en voor wat ze staan is de add-on Config Descriptions. Config Descriptions voegt dus extra informatie en uitleg toe aan het configuratiescherm van Firefox. De uitleg is in het Engels wat het voor een aantal mensen moeilijker maakt, maar met een vertaalmachine komt u ook al een eind als u de technische termen een beetje begrijpt.

  • Config Descriptions downloaden en installeren kan via deze link.
  • Nadat de add-on geïnstalleerd is typt u about:config in de adresbalk.
  • Nadat u beloofd hebt om voorzichtig te zijn ziet u meteen een extra kolom in het configuratiescherm van Firefox met een woordje uitleg bij de instellingen.

Config Descriptions1

Zoals u merkt nogal technisch en absoluut niks voor leken die niet vertrouwd zijn met dit soort zaken.