ChromeMet het toepassen van deze tip kan u simpel het geheugenverbruik van Chrome controleren. Zo kan u eenvoudig achterhalen welke tabbladen of extensies de oorzaak kunnen zijn van een eventuel trage Chrome.

Het moge duidelijk zijn dat het geheugenverbruik van een browser een belangrijke factor is in de keuze van een browser. Een browser dat veel geheugen in beslag neemt vertraagt je computer en is bijgevolg minder aangenaam om mee te werken. Aan de andere kant moet je bedenken dat zowat elke hedendaagse browser uitbreidbaar is met zogenaamde extensies of add-ons (invoegtoepassingen). Het spreekt dat dit soort extraatjes ook een deel van het beschikbare geheugen wegkapen. Als u besluit om het geheugenverbruik van uw favoriete browser te controleren (in dit geval dus Chrome) , doe dat dan op een objectieve manier, zijnde met alle invoegtoepassingen uitgeschakeld. Voor Chrome gebruikers is het in elk geval een peulenschil om te achterhalen hoeveel geheugen de browser gebruikt, althans als u deze tip kent.

Chrome: Hoe het geheugenverbruik controleren?

  • Open Chrome
  • Navigeer via het menu naar: Meer hulpprogramma's > Taakbeheer.

Chrome Taakbeheer Openen

  • In het dialoogvenster dat volgt kan u dan het geheugenverbruik controleren.

Chrome Geheugenverbruik

Het interessante aan deze tip is niet enkel dat u het geheugenverbruik van de browser zelf kan controleren, maar ook dat van de eventueel geïnstalleerde extensies en openstaande tabbladen.

Succes!