We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

ChromeMet het toepassen van deze tip kan u simpel het geheugen-verbruik van Chrome controleren. Vergelijken met het geheugen-verbruik van concurrent Firefox, is eveneens mogelijk.

Het moge duidelijk zijn dat het geheugen-verbruik van een browser een belangrijke factor is in de keuze van een browser. Een browser dat veel geheugen in beslag neemt vertraagt je computer en is bijgevolg minder aangenaam om mee te werken. Aan de andere kant moet je bedenken dat zowat elke hedendaagse browser uitbreidbaar is met zogenaamde extensies of add-ons (invoegtoepassingen). Het spreekt dat dit soort extraatjes ook een deel van het beschikbare geheugen wegkapen. Als u besluit om het geheugen-verbruik van uw favoriete browser te controleren (in dit geval dus Chrome) , doe dat dan op een objectieve manier, zijnde met alle invoegtoepassingen uitgeschakeld. Voor Chrome gebruikers is het in elk geval een peulenschil om te achterhalen hoeveel geheugen de browser gebruikt, althans als u deze tip kent.

Chrome: Geheugen-verbruik controleren

  • Open Chrome
  • Typ about:memory in de adresbalk.
  • Druk op Enter.

Aboutmemory1

Als u bovendien ook nog Firefox gebruikt (en open heeft staan) kunt u meteen ook een vergelijking maken. Zoals u kan zien in bovenstaand schermafdruk, heeft Chrome heel wat minder geheugen nodig, maar dat heeft dan weer te maken met het feit dat er bij onze Firefox-installatie veel meer add-ons actief stonden.