We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Internet Explorer IconIn Windows8 zijn 2 varianten van Internet Explorer verwerkt (metro en klassiek). Ontdek samen met ons hoe u ze gebruikt en bereikbaar maakt.

Voor hen die het nog niet wisten, in Windows8 zijn 2 smaken van Internet Explorer verwerkt. Wat zijn de verschillen? Hoe zijn ze bereikbaar? Dat leest u in deze tip.

2 varianten van Internet Explorer in Windows8

Inderdaad u leest het goed. In Windows8 zijn 2 versies van Internet Explorer verwerkt. Ondanks dat ze beide dezelfde versie nummer kregen zijn er toch enkele opmerkelijk verschillen.

  • Eén versie is geoptimaliseerd voor aanraakschermen en werkt zonder java of flash plug-ins maar gebruikt html5. Deze 'app-versie' van Internet Explorer is bereikbaar via het startscherm van Windows8 op voorwaarde dat Internet Explorer als standaardbrowser is ingesteld.
  • Als u met deze versie van Internet Explorer surft worden websites in een volledig scherm getoond en kunt u websites vastmaken aan bijvoorbeeld het startscherm van Windows8 (zie schermafdruk).

Ie10 App1

  • De 'andere' versie van Internet Explorer lijkt dan weer als 2 druppels water op eerdere versies van Internet Explorer en is bereikbaar via de klassieke interface (klassiek bureaublad).
  • In de praktijk betekend dat dus dat u eerst op de Windows-toets drukt en Internet Explorer start via de snelkoppeling in de taakbalk. Met deze versie kunt u wel java en/ of flash plug-ins gebruiken. De internetopties en andere instellingen zijn bereikbaar zoals u dat in het verleden gewoon was.

Ie10 App2

  • De 'klassieke' versie van Internet Explorer werkt, en is eveneens beschikbaar voor Windows7.