Internet Explorer IconMet Internet Explorer kan u eenvoudig websites pinnen aan het metro-startscherm van Windows8. Het hoe, wat en waarom leest u in deze tip.

Het startscherm in Windows8 is als het ware het centraal zenuwstelsel van het systeem. Zaken die u vaak gebruikt, of snel toegankelijk moeten zijn, verzameld op u dan ook bij voorkeur op het metro-startscherm. Jouw favoriete websites horen daar uiteraard ook bij. Daarom is het misschien een goed idee om ook deze websites aan het startscherm te pinnen. Hoe u dat doet met Internet Explorer 10 leggen we even uit.

We hebben eerder al uitgelegd dat er 2 versies van Internet Explorer in Windows8 verwerkt zijn. De werkwijze waarop u websites kan pinnen (of vastmaken) aan het startscherm verschilt dan ook.

Websites pinnen aan startscherm (Windows8-Internet Explorer)

  • Bij gebruik van Internet Explorer met de Metro Interface hoeft u enkel maar naar de website te surfen dat u wil pinnen aan het startscherm.
  • Van zodra de pagina opent, beweegt u de muiscursor naar beneden en klikt u van zodra de balk onderaan verschijnt, op het pin icoontje (zie schermafdruk) en op Vastmaken aan Start

Websites Pinnen Aan Start1

  • Met de klassieke versie van Internet Explorer dat u opent via de klassieke interface (Windows-toets) kunt u eveneens websites pinnen aan het startscherm.
  • Surf naar de website die u wil vastmaken aan het startscherm. Klik op het Extra Icoon in de rechterbovenhoek en vervolgens op: Website aan Apps-weergave toevoegen.

Website Pinnen1

Klaar. Uw favoriete websites zijn nu snel bereikbaar via het metr-startscherm van Windows8.