We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

Internet Explorer IconMet Internet Explorer kan u eenvoudig websites pinnen aan het metro-startscherm van Windows8. Het hoe, wat en waarom leest u in deze tip.

Het startscherm in Windows8 is als het ware het centraal zenuwstelsel van het systeem. Zaken die u vaak gebruikt, of snel toegankelijk moeten zijn, verzameld op u dan ook bij voorkeur op het metro-startscherm. Jouw favoriete websites horen daar uiteraard ook bij. Daarom is het misschien een goed idee om ook deze websites aan het startscherm te pinnen. Hoe u dat doet met Internet Explorer 10 leggen we even uit.

We hebben eerder al uitgelegd dat er 2 versies van Internet Explorer in Windows8 verwerkt zijn. De werkwijze waarop u websites kan pinnen (of vastmaken) aan het startscherm verschilt dan ook.

Websites pinnen aan startscherm (Windows8-Internet Explorer)

  • Bij gebruik van Internet Explorer met de Metro Interface hoeft u enkel maar naar de website te surfen dat u wil pinnen aan het startscherm.
  • Van zodra de pagina opent, beweegt u de muiscursor naar beneden en klikt u van zodra de balk onderaan verschijnt, op het pin icoontje (zie schermafdruk) en op Vastmaken aan Start

Websites Pinnen Aan Start1

  • Met de klassieke versie van Internet Explorer dat u opent via de klassieke interface (Windows-toets) kunt u eveneens websites pinnen aan het startscherm.
  • Surf naar de website die u wil vastmaken aan het startscherm. Klik op het Extra Icoon in de rechterbovenhoek en vervolgens op: Website aan Apps-weergave toevoegen.

Website Pinnen1

Klaar. Uw favoriete websites zijn nu snel bereikbaar via het metr-startscherm van Windows8.