Firefox IconIn recente versies van Firefox is nieuwe functie aanwezig, namelijk het statusrapport.  In het statusrapport kan u de gezondheid en datagegevens van Firefox nakijken.

Bij Mozilla was men van mening dat een statusrapport een nuttige toevoeging zou zijn voor Firefox. Zo gezegd zo gedaan, bijgevolg kreeg u bij de recentste update de mogelijkheid om het zogenaamde statusrapport in te kijken. Omdat het statusrapport de huis, tuin en keukengebruiker weinig boeit, hebben ze deze functie gekoppeld aan een andere, namelijk de gegevensdeling. De gegevensdeling verstuurt de statusrapporten door naar de ontwikkelaars van Mozzilla. U begrijpt dat de statusrapporten voor de makers van Firefox wel boeiende lectuur is. Het geeft hen de mogelijkheid om eventuele problemen op te sporen en Firefox beter te maken. Tot zover het achterliggende verhaal. U als Firefox gebruiker wil natuurlijk weten hoe u het statusrapport raadpleegt en hoe u de gegevensdeling kan in- of uitschakelen.

Firefox: Statusrapport controleren - Gegevensdeling in- of uitschakelen

  • We hebben goed nieuws voor u. U kan namelijk het statusrapport nakijken en de gegevensdeling in- of uitschakelen in hetzelfde dialoogvenster. Het enige wat u moet doen is about:healthreport typen in de adresbalk en op Enter drukken.

Statusrapport Firefox1

  • Zoals u kan zien in bovenstaand schermafdruk worden er in het Firefox-statusrapport diverse gegevens getoond zoals onder andere opstarttijden, aantal add-ons, etc.
  • In de rechter bovenhoek kan u dan weer de gegevensdeling in- of uitschakelen.