ChromeGoogle Drive leent zich uitstekend tot het online opslaan van uw muziekbestanden. Het wordt nog leuker als u bedenkt dat u ze na toepassen van deze tip, ook nog eens overal kan afspelen zonder te downloaden.

Het grote voordeel van clouddiensten zoals Google Drive, is dat uw bestanden te benaderen zijn met eender welk apparaat zolang er maar een internetverbinding voorhanden is. Die bestanden kunnen dus ook muziekbestanden zijn. Muziekbestanden overal bereikbaar, is één zaak, maar als u ze ook nog eens kan afspelen zonder te downloaden, dat zou pas echt knap zijn. Wel het kan! Het enige wat u nodig hebt is Chrome en bijhorende extensie Music Player for Google Drive.

Muziekspeler voor Google Drive (Chrome)

  • Open Chrome en surf naar de Webstore for Chrome. In de 'winkel' zoekt u vervolgens naar de extensie Music Player for Google Drive.

Music Player Gdrive1

  • Van zodra u de extensie Music Player for Google Drive gevonden hebt, klikt u op Toevoegen aan Chrome.
  • Het enige waar u nog moet voor zorgen is dat er muziek geüpload is naar Google Drive. Als dat gebeurd is kunt u de muziekbestanden online afspelen. Klik met rechts op het gewenste bestand en selecteer Music Player for Google Drive voor het afspelen (zie schermafdruk).

Music Player Gdrive2

Music Player Gdrive3

Ziezo, voortaan kunt u overal genieten van uw favoriete muziek.