zaterdag, september 30, 2023

ChromeWist u dat u met Chrome kan zoeken op een domein zonder deze te bezoeken? Ja? Fijn! Nee? Lees dan deze tip.

Zowat elke ietwat grotere website beschikt over een eigen zoekfunctie. Webmasters implementeren deze functie opdat bezoekers sneller de inhoud zouden kunnen vinden die ze zoeken. Voor hen die met Google Chrome surfen is er echter een leuke tip. Met Chrome kunt u namelijk op een domein zoeken zonder dat u er daarvoor naartoe moet surfen. Nee, u hoeft geen add-ons of andere extraatjes te installeren, het kan gewoon via de adresbalk.

Chrome: Hoe zoeken zoeken op een domein zonder naar de website te surfen?

 • Als u wil zoeken op een bepaald domein met Chrome moet u uiteraard het domein kennen. Het domein is eigenlijk de naam van website gevolgd door een domeinnaam zoals bijvoorbeeld .com, .net, .info, .be, .nl, enz. Wilt u bijvoorbeeld op deze website (pcleek.com) zoeken, typt u in de adresbalk van Chrome site:pcleek.com (spatie) gevolgd door een zoekterm. In ons voorbeeld gaan we zoeken op pcleek.com naar het trefwoord Chrome.
 • In de adresbalk van Chrome typt u dus: site:pcleek.com Chrome. Druk op Enter en de zoekresultaten verschijnen meteen op je scherm (zie schermafdruk).

Chrome Op Site Zoeken

 • Een bijzonder nuttig handigheidje als u het ons vraagt. Want geef toe, na enkele jaren het web af te schuimen, weet u toch ongeveer op welke webpagina u wat zal vinden, maar nu hoeft u er niet meer telkens naartoe te surfen om er te zoeken.

Succes!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...