ChromeWist u dat u met Chrome kan zoeken op een webpagina zonder deze te bezoeken? Ja? Fijn! Nee? Lees dan deze tip.

Zowat elke ietwat grotere website beschikt over een eigen zoekfunctie. Webmasters implementeren deze functie opdat bezoekers sneller de inhoud zouden kunnen vinden die ze zoeken. Voor hen die met Google Chrome surfen is er echter een leuke tip. Met Chrome kunt u namelijk op websites zoeken zonder dat u er daarvoor naartoe moet surfen. Nee, u hoeft geen add-ons of andere extraatjes te installeren, het kan gewoon via de adresbalk.

Chrome: Direct zoeken op een webpagina:

  • Als u wil zoeken op een bepaalde webpagina met Chrome volstaat het dat u het domein kent. Wilt u bijvoorbeeld op deze website (pcleek.com) zoeken typt u in de adresbalk van Chrome site:pcleek.com (spatie) gevolgd door een zoekterm. In ons voorbeeld gaan we zoeken op pcleek.com naar het trefwoord Windows.
  • In de adresbalk van Chrome typt u dus: site:pcleek.com Windows. Druk op Enter en de zoekresultaten verschijnen meteen op je scherm (zie schermafdruk).

Site Zoeken Met Chrome

  • Een bijzonder nuttig handigheidje als u het ons vraagt. Want geef toe, na enkele jaren het web af te schuimen, weet u toch ongeveer op welke webpagina u wat zal vinden, maar nu hoeft u er niet meer telkens naartoe te surfen om er te zoeken.