Firefox IconU surft met Firefox maar vindt geen thema naar u goesting? Probeer dan eens de add-on Adaptify en surf in de stijl van je favoriete websites.

Het is algemeen geweten dat Firefox de ideale browser is voor surfers die graag alles personaliseren. Zo stelt de Mozilla Foundation honderden (zo niet duizenden) basis thema's ter beschikking. Basis thema's kunnen het kleurenschema en interface aanpassen, maar brengen geen wijzigingen aan in de kern (core). Aan de andere kant kunt u ook nog andere thema's installeren die veel verder gaan met de aanpassingen aan Firefox. Kortom, u hebt mogelijkheden zat. Maar het probleem bij thema's is dat u er, ofwel snel op uitgekeken raakt, of dat ze zich niet automatisch aanpassen aan jouw 'gevoel van de dag'. En dat zijn nu net de punten waar Adaptify in het vizier komt. Adaptify is dus een add-on voor Firefox dat de kleurenschema's overneemt van de websites die u bezoekt. U raakt er niet snel op uitgekeken en afhankelijk hoe jij je voelt, zult u ook andere websites bezoeken wat op zich weer zorgt voor een andere aankleding van Firefox. Klinkt misschien allemaal ingewikkeld en vergezocht (en dat is misschien ook zo), maar eigenlijk is het zo simpel als een ei koken (alhoewel dat voor sommigen ook ingewikkeld is).

Adaptify: Surfen in de stijl van uw favoriete websites (Firefox)

Het enige wat u moet doen is de add-on downloaden en installeren via deze link.

Klik op add to Firefox (Toevoegen aan Firefox).

Adaptify1

Om Adaptify goed te laten werken wordt u eveneens gevraagd om een transparant thema te installeren. Klik op Install Persona en enkele ogenblikken later bent u klaar.

Adaptify2

U hoeft Firefox zelfs nog niet eens te herstarten om het proces te voltooien. Nadat u klaar bent zult u merken dat het thema van Firefox zich automatisch aanpast aan de kleuren van de websites die u bezoekt. Onderstaand 2 schermafdrukken met een voorbeeld. Let vooral op de kleuren van de menubalk.

Adaptify3

Adaptify4

Natuurlijk heeft het automatisch aanpassen van het thema naargelang de websites die u bezoekt ook nadelen. Zo kunnen bepaalde websites met donkere kleuren ervoor zorgen dat het menu slecht leesbaar wordt. Andere webmasters gebruiken dan weer kleurenschema's waar zelfs een pauw jaloers op zou worden, en dat is ook niet altijd bevorderlijk voor de leesbaarheid van de onderdelen in Firefox. Wij vonden het alvast een leuke add-on.