Internet Explorer IconMet Internet Explorer kan u vrij eenvoudig de meeste adware voorkomen door het aanpassen van een simpele instelling. Hoe? Dat leest u in deze tip.

Adware is een vorm van malware die surfers irritant vinden. Hoewel adware meestal 'niet dodelijk' is voor uw computer, kan u dit soort zaken toch beter voorkomen. Adware zorgt er namelijk voor dat zelfs een simpel bezoek aan Google, kan uitmonden in diverse pop-ups en reclameboodschappen op uw beeldscherm. Sommige vormen van adware zijn zo agressief, dat ze vaak zelfs uw startpagina en zoekmachine van uw browser aanpassen. Adware krijgt u vaak 'binnen' via onoplettendheid tijdens het downloaden en installeren van gratis software, spelletjes of applicaties. Tijdens het installeren van software wordt de adware (meestal stiekem) mee uitgevoerd waarna het de aanval inzet op uw browser en (ongewenste) extensies of add-ons installeert. Sommige adware slaagt er zelfs in om zich te verbergen in de menu's van Internet explorer zodat verwijderen ook al een hele klus wordt. Met Internet Explorer kan u alvast een extra beveiliging tegen dit soort zaken activeren, of beter gezegd, een instelling deactiveren. Want dat is wat u moet doen om te voorkomen dat er 'derde partijen' extensies geïnstalleerd worden.

Internet Explorer: Adware voorkomen

Om Internet Explorer beter te beschermen tegen adware, doet u het volgende:

  • Open Internet Explorer.
  • Navigeer naar het gereedschapsicoontje (rechterbovenhoek) > Internetopties.

Internetopties Openen

  • Bij het dialoogvenster dat volgt, selecteert u het tabblad Geavanceerd.
  • Scrol naar beneden tot de rubriek: Webpagina's bekijken.
  • Haal vervolgens het vinkje weg bij: Browseruitbreidingen van derden inschakelen.

Ie Stop Adware4

  • Bevestig met een klik op Toepassen of OK.
  • Als u goed oplet, zal u merken dat er * bij deze optie staat. Dit wil zeggen dat u de computer opnieuw moet opstarten om de wijziging van kracht te laten worden.
  • Herstart de computer en u bent klaar.

Succes