We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

3.7 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.70 (5 Votes)

ChromePanic Button Plus is een extensie voor Chrome waarmee u zeer snel open tabbladen kan verbergen. Nuttig? Hangt er vanaf wanneer, maar vooral wat u bekijkt op het Internet.

Wat als u net het profiel van uw ex aan het bekijken bent op Facebook terwijl je huidige partner net binnen komt? Wat als u druk aan het solliciteren bent op kantoor, en uw huidige baas verschijnt plots in de deur? Wat als u een u een 18+ filmpje aan het bekijken bent en uw schoonmoeder onverwacht binnen stormt? Er zijn voldoende voorbeelden te bedenken waarbij u op bepaalde ogenblikken niets liever wil als de openstaande webpagina's (tabbladen) zo snel mogelijk sluiten. Natuurlijk kan u uw browser sluiten mits een druk op het kruisje, maar u moet toegeven dat naar uw bureaublad staren als er onverwacht iemand opduikt, niet echt overtuigend is als men u vraagt "Wat was u aan het doen?". Bovendien loopt u het risico het verkeerde tabblad te sluiten in al uw haast. Om een lang verhaal kort te maken, we denken dat u het nut van Panic Button Plus wel begrepen hebt.

Chrome: Panic Button Plus (Open tabbladen snel verbergen)

De extensie Panic Button Plus is ontworpen opdat u meerdere tabbladen vliegensvlug kan sluiten. Maar Panic Button Plus kan meer dan dat alleen. Zo kan u de extensie zodanig instellen dat, van zodra u op de paniek-knop drukt (of sneltoets gebruikt), er een nieuw tabblad of een vooraf gedefinieerde pagina opent. De in paniek gesloten tabbladen worden onthouden, zodat u achteraf rustig verder kan doen met wat u bezig was. Om het geheel helemaal te vervolledigen kan u het icoontje verbergen en zelfs een wachtwoord instellen voor de opgeslagen tabbladen.

Panic Button Chrome 1

  • Er verschijnt een mededeling met wat de extensie allemaal mag. Bent u akkoord, klikt u op Toevoegen.

Panic Button Chrome 2

  • De paniek-knop verschijnt vervolgens in Chrome. Door er op te klikken sluit u de geopende tabbladen razendsnel.

Panic Button Chrome 3

Zoals eerder al aangehaald, beschikt Panic Button Plus over enkele opties.

  • Navigeer naar de menu-knop (rechts boven) > Instellingen.
  • Selecteer extensies in de linker kolom > Klik op Opties (bij Panic Button Plus).

Panic Button Chrome 4

  • Vervolgens kan u Panic Button Plus naar persoonlijke voorkeur configureren. We hebben elke optie van Nederlandstalige commentaar voorzien zodat u beter begrijpt waarvoor de opties staan.

Panic Button Chrome 6

  • Bent u klaar met het instellen van de opties, kan u het dialoogvenster sluiten.

Panic Button plus is (voorlopig?) enkel geschikt voor Chrome. Eerder besproken we al AntiSnooper waarmee u alles aan uw computer (andere browsers, Windows, mails, etc.) kan verbergen voor pottenkijkers.

Succes!