We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.8333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.83 (3 Votes)

ChromeU surft met Chrome en hebt een hekel aan webpagina's die te pas en te onpas luidruchtige filmpjes en advertenties laten zien en vooral horen? Leer in deze tip hoe u eenvoudig het geluid kan dempen via de tabbladen.

U kent ze ongetwijfeld ook wel, webpagina's die ongevraagd geluid produceren al dan niet met advertenties of filmpjes. Op zichzelf is dat niet zo een groot probleem als u op de webpagina zelf vertoeft. Het enige wat u dan moet doen is op zoek gaan naar de 'mute' knop van de betreffende mediaspeler. Het wordt pas echt vervelend als u meerdere tabbladen hebt open staan.

U hebt het ongetwijfeld ook al ervaren dat tijdens een surfsessie plots "vreemde" geluiden uit uw speakers komt en u de boosdoener (lees het tabblad met de webpagina in kwestie) moet openen om  dat lawaai te stoppen. Maar als u onderstaande tip toepast, kan dat eenvoudiger. Met Chrome is namelijk een experimentele functie beschikbaar waarmee u geluiden kan dempen via de tabbladen zelf. Klinkt als Chinees? Het wordt duidelijk(er) in onderstaande tip.

Chrome: Geluid dempen via tabbladen:

  • Open het configuratiescherm van Chrome. Dat kan door chrome://flags/ te typen in de adresbalk gevolgd door een druk op Enter.

Flags Openen Chrome

  • Van zodra het configuratiescherm opent, gebruikt u de toetsencombinatie Ctrl+ F om de zoekfunctie te openen.
  • Typ in het zoekveld vervolgens audio.

Chrome Audio 1

  • Navigeer vervolgens naar de functie: UI-element voor dempen van audio op tabblad. Klik vervolgens op: inschakelen.

Chrome Audio 2

  • Herstart Chrome.
  • Als u voortaan meerdere tabbladen geopende hebt en er zit 'er eentje tussen' dat irritante geluiden voortbrengt, kan u dit dempen vanuit het tabblad zelf. Klik met rechts op het tabblad en kies voor: Tabblad dempen.

Chrome Audio3

Veel plezier ermee.