ChromeU surft met Chrome en hebt een hekel aan webpagina's die te pas en te onpas luidruchtige filmpjes en advertenties laten zien en vooral horen? Leer in deze tip hoe u eenvoudig het geluid kan dempen via de tabbladen.

U kent ze ongetwijfeld ook wel, webpagina's die ongevraagd geluid produceren al dan niet met advertenties of filmpjes. Op zichzelf is dat niet zo een groot probleem als u op de webpagina zelf vertoeft. Het enige wat u dan moet doen is op zoek gaan naar de 'mute' knop van de betreffende mediaspeler. Het wordt pas echt vervelend als u meerdere tabbladen hebt open staan.

U hebt het ongetwijfeld ook al ervaren dat tijdens een surfsessie plots "vreemde" geluiden uit uw speakers komt en u de boosdoener (lees het tabblad met de webpagina in kwestie) moet openen om  dat lawaai te stoppen. Maar als u onderstaande tip toepast, kan dat eenvoudiger. Met Chrome is namelijk een experimentele functie beschikbaar waarmee u geluiden kan dempen via de tabbladen zelf. Klinkt als Chinees? Het wordt duidelijk(er) in onderstaande tip.

Chrome: Geluid dempen via tabbladen:

  • Open het configuratiescherm van Chrome. Dat kan door chrome://flags/ te typen in de adresbalk gevolgd door een druk op Enter.

Flags Openen Chrome

  • Van zodra het configuratiescherm opent, gebruikt u de toetsencombinatie Ctrl+ F om de zoekfunctie te openen.
  • Typ in het zoekveld vervolgens audio.

Chrome Audio 1

  • Navigeer vervolgens naar de functie: UI-element voor dempen van audio op tabblad. Klik vervolgens op: inschakelen.

Chrome Audio 2

  • Herstart Chrome.
  • Als u voortaan meerdere tabbladen geopende hebt en er zit 'er eentje tussen' dat irritante geluiden voortbrengt, kan u dit dempen vanuit het tabblad zelf. Klik met rechts op het tabblad en kies voor: Tabblad dempen.

Chrome Audio3

Veel plezier ermee.