We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

Edge Logo Als u een nieuw tabblad opent met Edge, gebeurt dat met een pagina "beste websites", maar indien u dat wenst, kan u dat aanpassen. Bovendien krijgt u een woordje uitleg bij elke optie.

Dat Microsoft Edge goed bij de concurrentie is gaan kijken staat buiten kijf. Een mooi voorbeeld ziet u bijvoorbeeld als u een nieuw tabblad opent. Bij standaardinstellingen opent Edge een nieuw tabblad met "beste websites", iets wat Opera (en anderen) in het verleden ook al deden. Maar welke mogelijkheden hebt u nog? Hoe past u het gedrag voor het openen van een nieuw tabblad aan? Wat is het verschil? U leest het allemaal in deze tip.

Microsoft Edge: Het openen van een nieuw tabblad aanpassen:

Bij Microsoft Edge hebt u welgeteld 3 mogelijkheden voor het openen van een nieuw tabblad. We sommen ze even op en leggen uit waarvoor ze staan.

Beste websites:

Als u kiest voor beste websites bij het openen van een nieuw tabblad, zal Edge een pagina openen met miniaturen van de websites die u het meest hebt bezocht. Het voordeel van deze optie is dat u zelden het webadres moet typen om (vaak) bezochte webpagina('s) te openen.

Beste websites en suggesties voor inhoud:

De optie beste websites en suggesties voor inhoud gaat nog een stap verder dan de vorige optie. Edge opent niet enkel de door u meest bezochte webpagina's, maar toont ineens ook inhoud die u mogelijk interesseert. Die suggesties worden geleverd, zoals u al kan raden, door MSN.

Nieuw Tabblad Edge 1

Een lege pagina:

Indien u dat wenst kan u ook opteren om een lege pagina te openen van zodra u een nieuw tabblad opent. Dit is wellicht de meest saaie optie, maar misschien wel de meest interessante indien u vaak opzoekwerk verricht. Leuke eraan is dat als u een andere zoekmachine als standaard hebt ingesteld met Edge, u meteen aan de slag kan met uw favoriete zoekrobot.

Nieuw Tabblad Edge 2

Hoe het openen van een nieuw tabblad aanpassen met Edge?

  • Open Edge en navigeer naar de rechterbovenhoek en klik op: Meer acties.
  • In het menu dat opent, kiest u vervolgens voor: Instellingen.

Edge Instellingen Openen

  • Scrol een beetje naar beneden tot de rubriek: Nieuwe tabbladen openen.
  • Klik op het pijltje en maak uw keuze uit de 3 eerder beschreven opties.

Nieuw Tabblad Edge 3

Klaar!