vrijdag, juni 09, 2023

Edge Logo Als u een nieuw tabblad opent met Edge, gebeurt dat met een pagina "beste websites", maar indien u dat wenst, kan u dat aanpassen. Bovendien krijgt u een woordje uitleg bij elke optie.

Dat Microsoft Edge goed bij de concurrentie is gaan kijken staat buiten kijf. Een mooi voorbeeld ziet u bijvoorbeeld als u een nieuw tabblad opent. Bij standaardinstellingen opent Edge een nieuw tabblad met "beste websites", iets wat Opera (en anderen) in het verleden ook al deden. Maar welke mogelijkheden hebt u nog? Hoe past u het gedrag voor het openen van een nieuw tabblad aan? Wat is het verschil? U leest het allemaal in deze tip.

Microsoft Edge: Het openen van een nieuw tabblad aanpassen:

Bij Microsoft Edge hebt u welgeteld 3 mogelijkheden voor het openen van een nieuw tabblad. We sommen ze even op en leggen uit waarvoor ze staan.

Beste websites:

Als u kiest voor beste websites bij het openen van een nieuw tabblad, zal Edge een pagina openen met miniaturen van de websites die u het meest hebt bezocht. Het voordeel van deze optie is dat u zelden het webadres moet typen om (vaak) bezochte webpagina('s) te openen.

Beste websites en suggesties voor inhoud:

De optie beste websites en suggesties voor inhoud gaat nog een stap verder dan de vorige optie. Edge opent niet enkel de door u meest bezochte webpagina's, maar toont ineens ook inhoud die u mogelijk interesseert. Die suggesties worden geleverd, zoals u al kan raden, door MSN.

Nieuw Tabblad Edge 1

Een lege pagina:

Indien u dat wenst kan u ook opteren om een lege pagina te openen van zodra u een nieuw tabblad opent. Dit is wellicht de meest saaie optie, maar misschien wel de meest interessante indien u vaak opzoekwerk verricht. Leuke eraan is dat als u een andere zoekmachine als standaard hebt ingesteld met Edge, u meteen aan de slag kan met uw favoriete zoekrobot.

Nieuw Tabblad Edge 2

Hoe het openen van een nieuw tabblad aanpassen met Edge?

 • Open Edge en navigeer naar de rechterbovenhoek en klik op: Meer acties.
 • In het menu dat opent, kiest u vervolgens voor: Instellingen.

Edge Instellingen Openen

 • Scrol een beetje naar beneden tot de rubriek: Nieuwe tabbladen openen.
 • Klik op het pijltje en maak uw keuze uit de 3 eerder beschreven opties.

Nieuw Tabblad Edge 3

Klaar!

 

Recente Reacties

 • Cees zei Meer
  Lint exporteren op deze wijze lukt bij mij niet. Hij slaat het niet op.
 • Harrie zei Meer
  Op een PC-toetsenbord zitten o.a. de toetsen 'pijltje naar links', 'pijltje naar rechts', home en...
 • Paul van den Broek zei Meer
  Ik kan opeens geen afbeelding invoegen in koptekst /voettekst met "uit een bestand" of uit...
 • Draapie zei Meer
  Voor de duidelijkheid moet je er wel een Pc of laptop voor gebruiken. Op mobile apparaten werkt dit niet.