vrijdag, augustus 06, 2021

Edge Logo Net zoals elke andere moderne browser, slaat ook Edge uw wachtwoorden op (mits uw toestemming). In deze tip doen we uit de doeken hoe u uw opgeslagen wachtwoorden kan achterhalen met Edge.

Dat zowat elke courante browser vraagt om uw wachtwoorden op te slaan, is zonder twijfel een handige functie, zeker als u bedenkt dat wachtwoorden al eens vergeten worden. Hoewel steeds meer websites en online diensten de mogelijkheid aanbieden om uw wachtwoord opnieuw aan te vragen, is het vaak toch nog nuttig om een back-up van uw wachtwoorden te hebben. Voor die back-up zorgt uw browser, in dit geval dus Edge. Maar wat u van ons wil horen is natuurlijk, waar vindt ik mijn opgeslagen wachtwoorden in Edge?

Edge: Hoe uw opgeslagen wachtwoorden achterhalen?

Telkens als u zich aanmeldt of registreert op een website met Edge, zal de browser uw toestemming vragen om het ingevulde wachtwoord op te slaan. U begrijpt dat (indien u telkens bevestigend antwoord) na een tijd, deze lijst aardig kan aandikken en dat er wachtwoorden (of gebruikersnamen) opgeslagen worden die u vergeten bent. Om ze (opnieuw) te achterhalen doet u het volgende:

 • Typ referentiebeheer in het menu Start en open de bijhorende instelling (zie schermafdruk).

Edge Wachtwoorden 1

 • In het dialoogvenster dat volgt, selecteert u ind e hoofding: Webreferenties.
 • Onderaan verschijnt een lijst met websites waarvoor er gegevens zijn opgeslagen. Klik op het pijltje naast de betreffende website.
 • Er verschijnen extra gegevens zoals de URL en gebruikersnaam. Om het wachtwoord te achterhalen klikt u op Weergeven naast de puntjes (....)

Edge Wachtwoorden 2

Klaar! Uw wachtwoord wordt getoond.

Optioneel kan u de gegevens ook verwijderen door op de gelijknamige link (verwijderen) te klikken.

Succes!.

Recente Reacties

 • Reinder zei Meer
  Top heel goed
 • Daantje 68 zei Meer
  Zo heb je idd wel de weekdag en maand en jaar maar ik wilde weekdag, datum, maand en jaar. Dit doe...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Misschien een wat late reactie maar de URI's moeten telkens worden voorafgegaan door...
 • Johan de Alverman zei Meer
  Voor alle Win 10 Homers...

  Gpedit is eenvoudig te activeren want zit wel degelijk (goed verborgen...