We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Edge Logo Als u met Edge aan het downloaden slaat, zal u beslist gemerkt hebben dat u nooit de optie, Opslaan als, ziet verschijnen. Met deze tip brengen we daar verandering in.

Als u met Edge een bestand download, zal dat bestand automatisch in de map Downloads terecht komen. Hoewel dit voor de meeste gebruikers volstaat, kan u nog altijd de downloadlocatie aanpassen zoals beschreven in deze tip. Maar wat als u bestanden wil opslaan op verschillende locaties? Zo kan het gebeuren dat u afbeeldingen in een andere map wil opslaan dan bijvoorbeeld software die u download. De naam aanpassen van een download is bovendien ook niet mogelijk, gewoonweg omdat Edge u nooit de optie Opslaan als toont in het dialoogvenster. Daar gaan we dus verandering in brengen in deze tip.

Edge: Opslaan als, activeren bij het downloaden

Als u een bestand download met Edge verschijnt onderstaand dialoogvenster (zie schermafdruk).

Edge Opslaan Als 1

Zoals u ziet, is de optie Opslaan als niet aanwezig. Indien u Opslaan als activeert, kan u zowel de locatie, als de naam van het bestand aanpassen voor het downloaden. Maar om deze optie te activeren moet u wel even het register induiken.

  • Open de register-editor van Windows. Typ regedit in het menu Start en open de gelijknamige app.

Regedit Openen W10

  • Van zodra de regiter-editor opent, navigeert u naar: HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppContainer\Storage\microsoft.microsoftedge_8wekyb3d8bbwe\MicrosoftEdge.
  • Klik met rechts (linkerpaneel) op Microsoft Edge en kies voor: Nieuw > Sleutel.

Edge Opslaan Als 2

  • Geef deze sleutel vervolgens de naam: Download.
  • Selecteer Download in het linkerpaneel. Klik met rechts ergens op een lege plaats in het rechterpaneel en navigeer naar: Nieuw > DWORD (32-bits)-waarde.

Edge Opslaan Als 3

  • Geef de nieuwe waarde vervolgens de naam: EnableSavePrompt (zonder spatie zoals verkeerdelijk kan worden ge├»nterpreteerd in onze schermafdrukken).
  • Dubbelklik vervolgens op EnableSavePrompt. In het nieuwe dialoogvenster dat opent wijzigt u de waardegegevens van o naar 1.

Edge Opslaan Als 4

  • Bevestig met Ok.
  • Sluit het register af via: Bestand > Afsluiten.
  • Mogelijk moet u de computer herstarten.

Zo ziet voortaan het dialoogvenster in Edge er voor het Downloaden van het bestand.

Edge Opslaan Als 5

Kiest u voor Opslaan, zal het bestand in de standaardlocatie geplaatst worden zoals voorheen. Kies u voor Opslaan als, kan u de locatie kiezen en indien nodig de naam aanpassen.

Een hele verbetering aan Edge als u het ons vraagt.