Edge Logo Dat Microsoft Edge niet uitblinkt in het organiseren en beheren van je favorieten staat buiten kijf. Gelukkig bestaat er programmatuur dat kan helpen, zoals onder andere EdgeManager.

Beweren dat Edge niet populair bij de doorsnee surfer is eigenlijk een open deur intrappen. Ergens begrijpen we dat wel. Edge laat zich niet bepaald eenvoudig personaliseren en manipuleren zoals de concurentie dat doet. Maar er is hoop! Neem nu EdgeManager, een goed stukje software dat ervoor zorgt dat u je favorieten veel eenvoudiger kan organiseren en beheren met Edge.

EdgeManager: Beheer en organiseer de favorieten eenvoudiger en beter met Edge - Introductie

De ontwikkelaars van EdgeManager hebben goed begrepen dat het beheren en organiseren van favorieten in Edge niet bepaald een toonbeeld is van gebruiksvriendelijkheid. Hun software breidt de mogelijkheden dan ook uit waardoor dat euvel verholpen wordt. Een beknopt overzicht van wat EdgeManager zoals kan.

 • Bekijk en organiseer al je favorieten in een boomstructuur.
 • Organiseer je favorieten via het 'drag & drop' principe.
 • Manueel hernoemen of verwijderen van je favorieten.
 • URL's aanpassen binnen de favorieten.
 • Exporteren en importeren van favorieten naar een HTML gebaseerde 'bookmarks-bestand'.
 • Importeren van je favorieten uit Internet Explorer.
 • Backuppen en herstellen van de Edge database (kan ook gebruikt worden om je favorieten op een andere Pc te gebruiken).
 • Snelkoppelingen maken naar het Bureaublad.
 • Herstellen van eerder verwijderde favorieten en mappen.
 • Genereren van ontbrekende favicons.

Kortom, EdgeManager voegt functies toe aan Edge die zelfs de concurrentie kunnen imponeren.

EdgeManager: Beheer en organiseer de favorieten eenvoudiger en beter met Edge - Downloaden en installeren.

EdgeManager downloaden kan onderaan deze pagina. U kan kiezen om het uitvoerbaar bestand te downloaden (.exe) of het gecomprimeerd bestand (.zip) dat u zelf eerst nog moet uitpakken. Voor alle zekerheid sluit u Edge beste af tijdens de installatieprocedure.

Edgemanager 1

Wij kozen ervoor om het .exe bestand te downloaden en te installeren. Het installeren van EdgeManager verliep vlot en zonder noemenswaardigeheden. U krijgt de gebruikelijke installatieopties voorgesteld waar u in normale omstandigheden niks hoeft aan te wijzigen.

Edgemanager 2

Na de installatie is EdgeManager klaar voor gebruik.

EdgeManager: Beheer en organiseer de favorieten eenvoudiger en beter met Edge - Het gebruik.

Voor alle duidelijkheid, EdgeManager is een alleenstaande applicatie. In de praktijk wil dat zeggen dat u het programma los van Edge kan starten en gebruiken. Wijzigingen die u doorvoert in EdgeManager zullen automatisch zichtbaar worden in Edge als u de browser opnieuw opstart.

 • U kan EdgeManager opstarten via de snelkoppeling op je Bureaublad of het menu Start.
 • Van zodra EdgeManager opstart, kan u aan de slag met al je favorieten en mappen.

Edgemanager 3

 • EdgeManager werkt eigenlijk een beetje zoals Windows Verkenner. Maak nieuwe mappen, hernoem je favorieten en sleep en zet ze neer op de plaats waar je ze wil. Het tabbladmenu bovenaan biedt je trouwens nog extra mogelijkheden en functies. Gemakshalve mag u die zelf ontdekken.

Edgemanager 4

EdgeManager: Beheer en organiseer de favorieten eenvoudiger en beter met Edge - Ons oordeel.

EdgeManager is zonder twijfel een nuttige toevoeging voor hen die surfen met Edge. EdgeManager werkt goed en kan u gratis downloaden zonder rotzooi (op moment van schrijven). Het enige nadeel is dat EdgeManager een 'standalone' applicatie is, wat wil zeggen dat het eigenlijk een afzonderlijk programma is. Het nadeel hier van is dat u bij het aanbrengen van wijzigingen Edge moet afsluiten en pas de resultaten ziet bij het opnieuw opstarten van Edge. Maar volgens ons heeft dit meer te maken met de houding van Microsoft (en Edge) dan van de ontwikkelaars die ongetwijfeld veel liever hun programmatuur beter geïntegreerd zagen.

Succes!