We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

2.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.25 (2 Votes)

Firefox IconZoals u weet bent u vaak beperkt in het aantal karakters dat u mag gebruiken bij online reacties, reviews en dergelijke meer. Indien u surft met Firefox, kan een add-on u het leven alvast iets eenvoudiger maken.

 

Niet enkel Twitter en Linkedin leggen beperkingen op, op het aantal karakters dat u mag gebruiken, ook andere online diensten en websites gebruiken deze 'strategie'. Zo zal u ongetwijfeld al gemerkt hebben dat u bij het schrijven van een review, of bij het becommentariƫren van een artikel, vaak beperkt wordt in het aantal karakters (letters, cijfers, leestekens, spaties, etc.) dat u mag gebruiken. Ook bij online examens, testen of schoolwerk, wordt u vaak gevraagd om uw 'verhaal' kort en bondig te houden. Dikwijls merkt u pas dat u aan de limiet zit van zodra de muisaanwijzer niet meer 'verder kan'. Bij anderen is er dan weer een teller voorzien zodat u weet hoeveel karakters u nog over hebt. Wat de reden ook mag zijn, soms is het gewoon handig om te weten hoeveel karakters u reeds 'opgebruikt' hebt. Indien u surft met Firefox, kan u alvast de add-on Characters Counter eens proberen.

Firefox: Eenvoudig het aantal (online) karakters tellen:

  • Om te beginnen surft u naar deze link.
  • Van zodra de pagina opent, klikt u op: Add to Firefox (Toevoegen aan Firefox).

Firefox Karakters Tellen 1

  • Klik op: Installeren.

Firefox Karakters Tellen 2

  • U hoeft Firefox niet opnieuw op te starten na de installatie. U kan meteen aan de slag.
  • Het enige wat u moet doen is de tekst selecteren en klikken met de rechtermuisknop. In het menu dat verschijnt ziet u meteen het aantal karakters (zie schermafdruk).

 Firefox Karakters Tellen 3

Trouwens, Characters Counter werkt niet enkel bij invulformulieren. U kan perfect achterhalen uit hoeveel karakters een online artikel bestaat mocht u dat interesseren.

Succes!