zaterdag, september 23, 2023

ChromeMet Chrome is het mogelijk om allerhande Office-documenten te bewerken zonder dat u daarvoor het Office pakket van Microsoft hoeft te installeren. Maar het mooie er aan is dat u de documenten kan opslaan in de originele bestandsindeling (bv. .doc., .docx).

Om met Chrome Office-documenten te bewerken hebt u een extensie nodig (dat had u zelf wellicht ook kunnen verzinnen) genaamd Office Editor dat u vindt in de Chrome WebStore. Van zodra de pagina opent kan u de extensie toevoegen aan Chrome.

Chrome Office Editor1

Volgens de ontwikkelaars kan u na de installatie het volgende, we citeren;

"Bekijk en bewerk bestanden voor Microsoft Word, Excel en PowerPoint zonder Office op uw computer te installeren. Zodra de extensie is geïnstalleerd, worden Office-bestanden die u er naartoe sleept in Chrome of die u opent in Gmail, Google Drive en meer, automatisch geopend in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties, waar u ze kunt bekijken en bewerken. U kunt elk bestand opnieuw opslaan in de oorspronkelijke Office-indeling of converteren naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties, zodat u nog meer functies kunt gebruiken. Zo kunt u bijvoorbeeld anderen uitnodigen de bestanden met u te bewerken, opmerkingen toe te voegen, te chatten en meer."

Verder willen we u de ondersteunende bestandsformaten niet onthouden;

 • Ondersteunde indelingen: .doc .docx .xls .xlsx .ppt .pptx
 • Ook goed om te weten is dat u de bestanden offline kan bewerken.

Helaas in de praktijk blijken er nogal eens 'ongemakken' te ontstaan bij het bewerken van originele Office-documenten doordat de opmaak soms 'verknoeit' wordt. Niettegenstaande willen we u het bestaan van deze extensie zeker niet onthouden.

Succes!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...