ChromeDe synchronisatie-functie binnen Chrome kan bijzonder nuttig zijn indien u de browser gebruikt op meerdere apparaten zoals je smartphone of tablet. Maar mogelijk worden er heel wat zaken gesynchroniseerd waarvan u dat liever niet hebt. Gelukkig staat Chrome toe bepaalde zaken voor synchronisatie uit te schakelen.In deze tip leggen we uit hoe u dat klaarspeelt.

Om de synchronisatie van Chrome te kunnen gebruiken moet u eerst inloggen bij Chrome. De meesten gebruiken daarvoor hun Google-account, maar het staat u vrij andere gegevens te gebruiken. Let wel, dat enkel de gegevens gesynchroniseerd worden tussen dezelfde accounts.Wilt u dus een synchronisatie van je gegevens van Chrome van de laptop, synchroniseren met je smartphone, gebruik je hetzelfde account op beide apparaten.

Chrome: Hoe de synchronisatie in- of uitschakelen?

In de veronderstelling dat je al een account hebt in Chrome, is het in- en uitschakelen van de synchronisatie vrij eenvoudig.

  • Open Chrome en klik op je profielafbeelding in de rechter bovenhoek > Synchronisatie inschakelen.

Synchronisatie In 1

  • Er verschijnt een nieuw dialoogvenster waarin je moet bevestigen dat je de synchronisatie wil inschakelen. Klik op: Ja, inschakelen.

Synchronisatie In 2

Klaar! De synchronisatie is ingeschakeld. Wenst u achteraf de synchronisatie weer uit te schakelen? Dat kan ook.

  • Open Chrome en klik op je profielafbeelding > Synchroniseren naar ... (zie schermafdruk hieronder).

Synchronisatie In 3

  • Op de pagina dat volgt, volstaat een klik op Uitschakelen naast je profielfoto en persoonlijke gegevens (zie schermafdruk hieronder).

Synchronisatie In 4

Chrome: Hoe kiest u zelf welke informatie wenst u te synchroniseren (en welke niet)?

Nadat u de synchronisatie hebt ingeschakeld, komt het er op aan om te kiezen welke 'zaken' u wil synchroniseren. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u betaalmethoden liever niet gesynchroniseerd ziet naar je tablet/smartphone.Om de instellingen van de sync-functie aan te passen doet u het volgende.

  • Open Chrome en klik op je profielafbeelding > Synchroniseren naar... .

Synchronisatie In 3

  • Bij de volgende stap, klikt (of drukt) u op: Synchronisatie & Google-services.

Synchronisatie In 5

  • Klik of druk op: Synchronisatie beheren.

Synchronisatie In 6

Vervolgens verplaatst u de schuifregelaars naar de aan/uit positie naast 'de zaken' die u al dan niet wenst te synchroniseren. Maar vooraleer u de schuifregelaars kan verplaatsen, moet u deze naast 'Alles synchroniseren' op de UIT stand zetten.

Synchronisatie In 7

That's it! Succes!