maandag, november 29, 2021

Firefox IconHet is een publiek geheim dat Facebook de surfpatronen van hun gebruikers bijhoudt wanneer ze zijn ingelogd. Kortom Suikerberg & Co volgen je sporen op het Internet. Ondanks dat vele Facebook gebruikers dit weten wordt er weinig tegen gedaan. Begrijpelijk want leken hebben geen benul hoe ze dat überhaupt kunnen voorkomen. Gelukkig is er hulp voor hen die surfen met Firefox.

Die hulp komt in de vorm van een addon, genaamd Facebook Container. Facebook container scheidt uw webactiviteit van uw Facebook-account en elimineert eventuele tracking. Meer uitleg van de ontwikkelaars (makers zeg maar) hieronder

Wat doet Facebook Container?

 • Facebook Container werkt door uw Facebook-identiteit te isoleren in een aparte 'container' die het voor Facebook moeilijker maakt om uw bezoeken aan andere websites bij te houden met cookies van derden.

Hoe werkt Facebook Container?

 • Als u deze extensie installeert, worden uw Facebook-tabbladen gesloten, worden uw Facebook-cookies verwijderd en wordt u uitgelogd bij Facebook.
 • De volgende keer dat u naar Facebook navigeert, wordt deze in een nieuw blauw gekleurd browsertabblad geladen (de "Container").
 • U kunt zich normaal aanmelden en Facebook gebruiken wanneer u in de Facebook-container bent. Als u op een niet-Facebook-link klikt of naar een niet-Facebook-website in de URL-balk navigeert, worden deze pagina's buiten de container geladen.
 • Klikken op Facebook Share-knoppen op andere browsertabbladen laadt ze in de Facebook-container. U moet weten dat het gebruik van deze knoppen informatie doorgeeft aan Facebook over de website waarvan u hebt gedeeld.

Welke websitefuncties werken niet?

 • Omdat u alleen in de container op Facebook bent ingelogd, werken ingebedde Facebook-opmerkingen en Like-knoppen in tabbladen buiten de Facebook-container niet. Dit voorkomt dat Facebook informatie over uw activiteit op websites buiten Facebook aan uw Facebook-identiteit koppelt.
 • Daarnaast zullen websites die u toestaan ​​een account aan te maken of in te loggen met uw Facebook-inloggegevens, over het algemeen niet goed werken. Omdat deze extensie is ontworpen om Facebookgebruik te scheiden van het gebruik van andere websites, wordt dit gedrag verwacht.

Waar beschermt Facebook Container NIET tegen?

 • Het is belangrijk om te weten dat deze extensie niet verhindert dat Facebook de gegevens die het al heeft, of anderen heeft toegestaan, nog steeds (mis)(ge)bruikt.
 • Facebook heeft nog steeds toegang tot alles wat je doet terwijl je op facebook.com bent, inclusief Facebook-reacties, foto-uploads, vind-ik-leuks, alle gegevens die je deelt met Facebook-verbonden apps, enz.

Nu horen we u al denken; "Mooi dat mijn sporen gescheiden worden, maar hoe zit het dan bij Mozilla (Het bedrijf achter Firefox?)" Hier zeggen de makers het volgende over:

"Mozilla verzamelt geen gegevens over uw gebruik van de Facebook Container-extensie. We ontvangen wel het aantal keren dat de extensie is geïnstalleerd of verwijderd."

We hebben het getest voor jullie en hier is onze mening:

Wat we positief vinden:

 • Naadloze en soepele integratie met Firefox Quantum (meest recente versies).

Wat we niet zo positief vonden, maar wel kunnen begrijpen gezien de technologie erachter:

 • Kan problemen veroorzaken bij het gebruik van Facebook om in te loggen bij andere accounts.

Facebook Container in actie is vrij simpel te achterhalen. Kijkt u maar naar de donkere lijn in het tabblad, dat we zelf in het rood omkaderd hebben in onderstaande schermafdruk.

Facebook Container

Facebook Container downloaden

Succes!

Recente Reacties

 • Pieter zei Meer
  Duidelijk handleiding Idea . Dank je, had me reeds suf gezocht...
 • Peter Janssen zei Meer
  Prima oplossing! Nu nog kijken wat er op blijft staan na het schonen van de PC. Hier word ik heel blij van  Smile
 • Desi zei Meer
  Mijn beeldscherm blijft ineens zwart na het opstarten. De computer draait wel. Als ik op ctrl...
 • Alex zei Meer
  Er zijn veel opstartprogramma's beschikbaar. Ik gebruik Startup Manager For Windows Free. Het is...