zondag, augustus 14, 2022

ChromeGoogle Chrome biedt de mogelijkheid om wachtwoorden op te slaan voor al uw online accounts. Vervolgens worden deze opgeslagen en gesynchroniseerd met uw Google-account als onderdeel van de functie Smart Lock. Chrome heeft ook een ingebouwde wachtwoordgenerator die automatisch sterke wachtwoorden maakt met één klik op de knop. Vraag is uiteraard, hoe gebruik ik de wachtwoordgenerator?

Vooraleer we dieper in gaan op de automatische wachtwoordgenerator van Chrome moet u er zich van vergewissen dat de functie voor het automatisch opslaan van wachtwoorden actief staat. Bij standaardinstellingen staat deze functie normaal ingeschakeld, maar toch even nakijken. Dat doe je als volgt:

 • Klik op uw profielfoto in de rechterbovenhoek en klik vervolgens op "Wachtwoorden". U kunt ook chrome: // settings / passwords in de Omnibox typen en op Enter drukken.

Wachtwoordgenerator1

 • Zet de schakelaar met het label "Aanbieden om wachtwoorden op te slaan" op de aan-positie (als dit nog niet het geval is).

Wachtwoordgenerator2

 • Spring vervolgens naar een website waar u een account wilt aanmaken. Wanneer u op het wachtwoordveld klikt, geeft een pop-up een sterk wachtwoord voor u. Klik op 'Voorgesteld wachtwoord gebruiken'.

Wachtwoordgenerator3

 • Als de pop-up niet verschijnt, klikt u met de rechtermuisknop op het wachtwoordveld en klikt u vervolgens op 'Stel wachtwoord voor'. Hierdoor wordt de pop-up gedwongen om te verschijnen met een nieuwe, sterke wachtwoordsuggestie.

Dat is alles! Beëindig het registratieproces. Nadat u dit hebt voltooid, slaat Google Chrome het wachtwoord voor u op, zodat u niets hoeft te onthouden. De melding "Wachtwoord opgeslagen" verschijnt nadat u uw nieuwe wachtwoord hebt opgeslagen.

Hoe een bestaand wachtwoord te wijzigen?

Als u deze functie niet kende toen u een account aanmaakte, kunt u deze nog steeds gebruiken om het wachtwoord van een bestaand account te wijzigen en veiliger te maken.

Meld u aan bij het account met het wachtwoord dat u wilt wijzigen en ga naar het gedeelte waar u uw wachtwoord kunt wijzigen / opnieuw instellen. Nadat u in het veld "Nieuw wachtwoord" hebt geklikt, verschijnt er een pop-up met een sterke wachtwoordsuggestie. Klik op 'Gebruik voorgesteld wachtwoord'.

 • Klik op "Gebruik voorgesteld wachtwoord" om een ​​bestaand wachtwoord voor een account te wijzigen of opnieuw in te stellen.
 • Als u de prompt niet ziet, klikt u met de rechtermuisknop in het wachtwoordveld en klikt u vervolgens op 'Wachtwoord voorstellen'.
 • Klik op "Gebruik voorgestelde wachtwoord" wanneer de vraag dit keer verschijnt.
 • Klik op 'Wijzigingen opslaan' om uw wachtwoord te wijzigen.

Dezelfde procedure als hierboven beschreven dus.

Waarschuwing: Bij het gebruik van de automatische wachtwoordgenerator om een bestaande account te wijzigen, kan het gebeuren dat dit niet automatisch bijgewerkt wordt in Chrome. In dat geval moet u dit handmatig doen. Dit is echter niet moeilijk. Nadat u het nieuwe wachtwoord hebt opgeslagen, klikt u voordat u de website verlaat op het sleutelpictogram in de omnibox, geeft u de gebruikersnaam voor die site op en klikt u vervolgens op 'Wachtwoord bijwerken'.

Wachtwoordgenerator4

We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen blij is met het idee dat Google hun wachtwoorden verwerkt. Maar Smart Lock for Passwords is een handig, gratis alternatief voor diegenen die niet willen betalen voor een wachtwoordbeheerder of het downloaden van extra software.

Succes!

Recente Reacties

 • Jan zei Meer
  De nieuwe microsoft-filosofie: Hoe moeilijker hoe beter!
 • P a van Die. zei Meer
  Helemaal geholpen mijn dank.
 • Hans zei Meer
  Bedankt, ik heb er fijn nog iemand mee kunnen helpen.
  Om het adres van het plaatje te bekomen moest...
 • Chris Villegas zei Meer
  Peter De Ceuster Schreef:
  Nicole Schreef:
  Volgens mij is het nu toch écht voorbij!? Ik krijg geen optie meer om terug te keren naar het...