maandag, november 29, 2021

ChromeGoogle werkt momenteel aan een oplossing voor hen die teveel Chrome-extensies staan hebben in de werkbalk en menu . Het nieuwe Extensiemenu biedt een plek voor al uw extensies in één gecombineerd werkbalkpictogram. Dit nieuwigheidje is momenteel nog in een experimentele fase, maar u kan het wel al activeren.Lees in deze tip hoe?

 

Het nieuwe extensiemenu  zal in de toekomst waarschijnlijk standaard worden ingeschakeld. Alle extensies worden dan uit het standaardmenu (u weet wel, die 3 puntjes in de rechterbovenhoek) weggehaald van Chrome en naar dit nieuwe menu verplaatst. Maar u hoeft echter niet te wachten tot het standaard wordt ingeschakeld. U kan dat vandaag al doen in de huidige stabiele versie van de browser, Chrome 76.

Hoe het nieuwe extensiemenu van Chrome inschakelen?

 • Typ hiervoor chrome:// flags in de Omnibox van Chrome, ook wel de adresbalk genoemd, en druk op Enter.

Flags Openen Chrome

 • Zoek naar Extensions met behulp van het zoekvak.
 • Klik op het vak rechts van de optie Extensions Toolbar Menu en selecteer Enabled.

Chrome Extensiemenu1

 • U moet Chrome opnieuw opstarten voordat uw instellingen van kracht worden. Klik op de knop "Relaunch now" om uw webbrowser opnieuw te starten. Chrome opent al uw geopende tabbladen, maar sla eerst uw werk op.

Chrome Extensiemenu2

Nadat Chrome is herstart, kan u beginnen met het nieuwe extensiemenu van Chrome te gebruiken.

Zodra Chrome opnieuw wordt opgestart, ziet u rechts van Chrome's Omnibox een nieuw puzzelstukvormig Extensie-pictogram. De werkbalk en het menu van uw browser worden opgeruimd en u vindt hier al uw geïnstalleerde extensies. Klik op het pictogram om ze te bekijken.

 • Het nieuwe menu Extensies van Chrome biedt meer informatie over welke extensies precies toegang hebben tot gegevens op de huidige website. Er zijn twee lijsten: toegang tot de gegevens van deze site en geen toegang tot de gegevens van deze site.

Chrome Extensiemenu3

 • U kunt bepalen of een extensie toegang heeft tot uw gegevens door op de menuknop (de drie puntjes) rechts ervan te klikken en de optie Dit kan sitegegevens lezen en wijzigen te gebruiken.
 • Dit biedt eenvoudiger toegang tot het beheren van de machtigingen van een Chrome-extensie. U kunt een Chrome-extensie beperken tot alleen specifieke websites of deze alleen laten lopen wanneer u op het pictogram in het menu klikt.

Chrome Extensiemenu4

 • Klik op de naam of het pictogram van een extensie om deze te gebruiken. Het is net zoals klikken op het pictogram van de extensie op de oude werkbalk of in het oude menu. Het pictogram van de extensie verschijnt zelfs tijdelijk op uw werkbalk terwijl u deze hebt geactiveerd.
 • Als u met de rechtermuisknop op een extensie klikt, kunt u Vastzetten selecteren. Deze optie klinkt alsof het pictogram van de extensie aan de werkbalk wordt gekoppeld voor eenvoudigere toegang, maar toen wij het testte, gebeurde er niks. Mogelijk is deze functie nog in ontwikkeling.

Alles wat u hierboven las zit verscholen achter een zogenaamde vlag, wat betekent dat de ontwikkelaars van Google er nog steeds aan werken. Bugs behoren dus tot de mogelijkheden alsook kan deze functie in de toekomst aanzienlijk veranderen.

Succes!

Recente Reacties

 • Pieter zei Meer
  Duidelijk handleiding Idea . Dank je, had me reeds suf gezocht...
 • Peter Janssen zei Meer
  Prima oplossing! Nu nog kijken wat er op blijft staan na het schonen van de PC. Hier word ik heel blij van  Smile
 • Desi zei Meer
  Mijn beeldscherm blijft ineens zwart na het opstarten. De computer draait wel. Als ik op ctrl...
 • Alex zei Meer
  Er zijn veel opstartprogramma's beschikbaar. Ik gebruik Startup Manager For Windows Free. Het is...