Microsoft Edge Icon WebMicrosoft heeft recent Microsoft Edge versie83 uitgebracht, een nieuwe stabiele versie van zijn op Chromium gebaseerde webbrowser. De nieuwe van Edge introduceerde verschillende nieuwe en interessante functies, waaronder bijvoorbeeld een automatische profielwisseling. Maar ook de functie die Microsoft Link Doctor noemt, vond zijn weg naar de stabiele versie van Edge. Maar wat is die link Doctor precies? En hoe kan u deze functie (indien gewenst) uitschakelen?

Microsoft Link Doctor is ontworpen om gebruikers te helpen wanneer sites niet kunnen worden geopend in de browser Microsoft Edge. De browser geeft een "Hmmm ... kan deze pagina niet bereiken" -fout, oorzaak van de fout, foutcode, evenals een alternatief en een optie om naar die specifieke sitenaam te zoeken met behulp van zoekmachines. De suggestie van een alternatief die u ziet verschijnen wordt dus mogelijk gemaakt door Link Doctor.

Microsoft legt uit dat Link Doctor een rol speelt als Edge merkt dat een site niet kan worden bereikt. De URL wordt naar Microsoft verzonden om de juiste site te vinden en terug te sturen naar het systeem.

We geven een eenvoudig voorbeeld van hoe dit werkt. Wanneer u g00gle.com typt in de adresbalk, krijgt u een niet gevonden site-fout. Microsoft Edge verzendt het adres naar een Microsoft-server en de server retourneert dat google.com waarschijnlijk de beoogde bestemming was. Het wordt dan weergegeven als de "bedoelde u" optie op de niet gevonden pagina.

Link Doctor1

Dat deze functie kan nuttig kan zijn als Microsoft erin slaagt de juiste site-URL te suggereren, maar in de praktijk lukt het niet altijd even goed hoewel Microsoft beweert dat het alleen vergelijkbare sites zal suggereren.

Het zal u wellicht niet verbazen dat sommige Edge gebruikers niet echt blij zijn met deze functie. Ten eerste werkt Link Doctor niet altijd even accuraat, bovendien vinden sommigen het idee dat de URL van de site naar Microsoft wordt gestuurd, "oncomfortabel". Nu ja, suggesties voor een alternatief moeten ergens vandaan komen toch? Maar goed, bij Microsoft hebben ze intussen tonnen ervaring met malcontente gebruikers en weten ze beter als geen ander dat je nooit iedereen tevreden kan houden. In een poging om dat toch te doen, voorzien ze natuurlijk een schuifregelaar om de functie Link Doctor uit te schakelen.

Om Link Doctor uit te schakelen, doet u het volgende:

  • Open Edge en navigeer naar het menu (...) in de rechterbovenhoek > Instellingen.

Edge Chromium Instellingen Openen

  • Bij de volgende pagina selecteert u Privacy en services in de linkerkolom.
  • Scrol omlaag naar het gedeelte Services op de pagina.
  • Verplaats de schuifregelaar naar links (niet meer blauw) naast "Vergelijkbare sites voorstellen wanneer een website niet kan worden gevonden" zodat deze is uitgeschakeld.

Link Doctor2

De browser verzendt voortaan geen URL's meer naar Microsoft als deze niet gevonden worden. De foutpagina wordt dan weergegeven zonder de suggestie(s).

Succes!