Microsoft Edge Icon WebGebruikers van de Chromium gebaseerde Microsoft Edge webbrowser zijn sinds kort in staat webmeldingen (notificaties) te dempen.  Edge gebruikers zullen zich wellicht afvragen hoe ze dat voor elkaar krijgen. Wel, zij hoeven enkel deze tip toe te passen.

De meest gangbare browsers ondersteunen meldingen en  steeds meer websites zijn begonnen om er gebruik van te maken. Wat begon als een manier voor sites om gebruikers te informeren over nieuws, veranderingen, of onderwerpen die hun interesseren, wordt de functie steeds meer misbruikt. Zo schamen sommige websites er zich niet voor om notificaties (meldingen) te gebruiken voor spam, reclame of zelfs kwaadaardige doeleinden. Bij sommige webbrowsers kan u de meldingen helemaal uitschakelen zoals bijvoorbeeld met Firefox, Brave en Chrome. Sinds kort dus ook in Microsoft Edge.

Hoe meldingsverzoeken in de nieuwe Microsoft Edge-browser dempen?

  • Gebruikers van Microsoft Edge (Chromium) kunnen meldingen dempen door bijvoorbeeld onderstaande link te kopiĆ«ren in de adresbalk van Edge.

edge://settings/content/notifications

  • Nadat u op Enter drukt, opent meteen het dialoogvenster waarin u de schuifregelaar naast Meldingsaanvragen dempen, naar rechts kan verplaatsen.

Sitemeldingen Edge

Meldingsaanvragen worden meteen gedempt. Als u voortaan een website bezoekt met 'notificaties' zal Edge een blokkeringsbericht voor een korte tijd in de adresbalk tonen. Daarna wordt het gewijzigd in een pictogram waarmee u de meldingen alsnog kan beheren of toestaan.

  • Een klik op het pictogram geeft opties weer om meldingen voor die specifieke site toe te staan en om meldingen in de browser te beheren

Sitemeldingen Edge1

  • Beheren opent de meldingsinstellingen in Edge. Naast het inschakelen of uitschakelen en het blokkeren van alle meldingen of het dempen er van, is het ook de plek om sites toe te voegen aan de whitelist of zwarte lijst.
  • Whitelisting is bijvoorbeeld zinvol als u meldingen van een bepaalde site wel wilt.

Succes!