Internet Explorer IconMet Internet Explorer kan u webpagina's opslaan als webarchief. Hoe u dat doet en wat de voordelen van deze functie is leest u in deze tip.

Deze tip is er eentje uit de doos ‘weetjes’. Door webpagina's op te slaan als webarchief met Internet Explorer zorgt u er voor dat een webpagina (of pagina's) altijd kunnen bekeken worden, zelfs zonder internetverbinding. Als u dan ook nog zo slim bent om het webarchief op een mobiel opslagapparaat te bewaren, kan u het zelfs overal mee naar toe nemen. Vraag is natuurlijk, hoe slaat u webpagina's op in een webarchief en wat wordt er zoal opgeslagen.

Internet Explorer: Webpagina's opslaan als webarchief

Het opslaan van webpagina's die als 'Web archive' worden opgeslagen, krijgen de extensie .mht (Multipurpose Internet Mail Extension HTML (MHTML)). Alle koppelingen in de webpagina  worden opnieuw toegewezen en de ingesloten inhoud wordt opgenomen in het MHT-bestand in plaats van in een aparte map te worden opgeslagen. De absolute verwijzingen of hyperlinks op de webpagina blijven ongewijzigd en het MHT-bestand wordt weergegeven in Internet Explorer.

In mensentaal: Alles wordt netjes opgeslagen op een locatie naar keuze, inclusief afbeeldingen, links en andere informatie.

Internet Explorer: Webpagina's opslaan als webarchief

  • Om een webpagina op te slaan als webarchief, surft u uiteraard eerst naar de pagina dat u wenst op te slaan.
  • Klik op het tandwieltje in de rechter bovenhoek > Bestand > Opslaan als

Webarchief 1

  • In het dialoogvenster dat volgt, kiest u vervolgens een geschikte locatie (Windows Verkenner).
  • Selecteer naast Opslaan als: Webarchief, enkel bestand (*mht).

Webarchief2

  • Klik op Opslaan en u bent klaar.