We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Internet Explorer IconDe zoomfunctie in Internet Explorer heeft als doel webpagina's beter leesbaar te maken, maar hoe stelt u het zoomniveau in, maar vooral, hoe kan u het zoomniveau bewaren?

Door het gebruik van de zoomfunctie in Internet Explorer kan u webpagina's vergroten (of verkleinen). Het belangrijkste doel van de zoomfunctie is eigenlijk om webpagina's beter toegankelijk (beter leesbaar) te maken. Het probleem met Internet Explorer is echter dat, als u eenmaal een zoomniveau hebt ingesteld, dit bewaard blijft als u een nieuw venster of tabblad opent. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, maar niet alle websites gebruiken een (te) klein lettertype waardoor de kans bestaat dat u een bepaald zoomniveau slechts voor één of enkele webpagina's nodig hebt. Wat de situatie voor u ook mag zijn, we leggen u precies uit hoe u het zoomniveau kan instellen en al dan niet laat bewaren.

Internet Explorer: Zoomniveau instellen

Het zoomniveau instellen kan op verschillende manieren.

  • De meest makkelijke is met behulp van de toetsencombinatie CTRL + + (inzoomen) en CTRL + - (uitzoomen).
  • Via het Extra Icoon > In- en uitzoomen kan ook (zie schermafdruk).

Zoomniveau 1

Internet Explorer: Zoomniveau instellen en (niet) bewaren

Zoals eerder aangehaald zal Internet Explorer het door jouw gekozen zoomniveau onthouden. Niet erg, behalve als u het zoomniveau had aangepast voor één enkele website. Wil u dat Internet Explorer het door u gekozen zoomniveau niet onthoudt, doet u het volgende:

  • Klik op Extra Icoon > Internetopties.

Internetopties Openen

  • In het dialoogvenster dat volgt, selecteert u het tabblad Geavanceerd.
  • Scrol naar beneden tot de rubriek Toegankelijkheid en plaatst u een vinkje bij: Zoomniveau opnieuw instellen voor nieuwe vensters en tabbladen, aan (indien u niet wenst dat je zoomniveau onthouden wordt).

Zoomniveau 2

  • Bevestig zoals altijd met OK.