Internet Explorer IconDe zoomfunctie in Internet Explorer heeft als doel webpagina's beter leesbaar te maken, maar hoe stelt u het zoomniveau in, maar vooral, hoe kan u het zoomniveau bewaren?

Door het gebruik van de zoomfunctie in Internet Explorer kan u webpagina's vergroten (of verkleinen). Het belangrijkste doel van de zoomfunctie is eigenlijk om webpagina's beter toegankelijk (beter leesbaar) te maken. Het probleem met Internet Explorer is echter dat, als u eenmaal een zoomniveau hebt ingesteld, dit bewaard blijft als u een nieuw venster of tabblad opent. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, maar niet alle websites gebruiken een (te) klein lettertype waardoor de kans bestaat dat u een bepaald zoomniveau slechts voor één of enkele webpagina's nodig hebt. Wat de situatie voor u ook mag zijn, we leggen u precies uit hoe u het zoomniveau kan instellen en al dan niet laat bewaren.

Internet Explorer: Zoomniveau instellen

Het zoomniveau instellen kan op verschillende manieren.

  • De meest makkelijke is met behulp van de toetsencombinatie CTRL + + (inzoomen) en CTRL + - (uitzoomen).
  • Via het Extra Icoon > In- en uitzoomen kan ook (zie schermafdruk).

Zoomniveau 1

Internet Explorer: Zoomniveau instellen en (niet) bewaren

Zoals eerder aangehaald zal Internet Explorer het door jouw gekozen zoomniveau onthouden. Niet erg, behalve als u het zoomniveau had aangepast voor één enkele website. Wil u dat Internet Explorer het door u gekozen zoomniveau niet onthoudt, doet u het volgende:

  • Klik op Extra Icoon > Internetopties.

Internetopties Openen

  • In het dialoogvenster dat volgt, selecteert u het tabblad Geavanceerd.
  • Scrol naar beneden tot de rubriek Toegankelijkheid en plaatst u een vinkje bij: Zoomniveau opnieuw instellen voor nieuwe vensters en tabbladen, aan (indien u niet wenst dat je zoomniveau onthouden wordt).

Zoomniveau 2

  • Bevestig zoals altijd met OK.