Internet Explorer IconWil u dat niemand (inclusief uzelf) nog kan prutsen aan de instellingen van de pop-upblokkering in Internet Explorer? Dan is deze tip op maat voor u.

De pop-upblokkering in Internet Explorer is een fijn gereedschap, waarmee u nagenoeg perfect kunt aangeven welke pop-ups al dan niet toegestaan worden. Na een tijdje computergebruik is de pop-upblokkering dan ook helemaal ingesteld. Het ergste wat er nadien zou kunnen gebeuren is dat uzelf, of een andere gebruikers, al dan niet per ongeluk, aan de instellingen van de pop-upblokkering prutsen.  Maar, met een kleine ingreep in het Windows-groepsbeleid, kunt u opties voor pop-upblokkering uitschakelen! Niemand (uzelf incluis) kan deze functie nog openen of wijzigingen aanbrengen.

Internet Explorer: Instellingen voor pop-upblokkering blokkeren

  • Druk op de Windows-toets + R (Uitvoeren openen)
  • Typ gpedit.msc en bevestig met OK of druk op Enter.

Groepsbeleid Openen

De editor voor lokaal groepsbeleid opent.

  • Navigeer aan de linkerzijde naar: Computerconfiguratie > Beheersjablonen > Windows-onderdelen > (klik op) Internet Explorer.
  • In het rechter gedeelte dubbelklikt u vervolgens op: Pop-upbeheer uitschakelen.

Pop Upbeheer Uitschakelen

  • In het dialoogvenster dat volgt, plaatst u een bolletje bij: Ingeschakeld.

Instellingen Pop Upbeheer

Als u Internet Explorer herstart of opent, merkt u dat de opties voor pop-upblokkering uitgeschakeld zijn. Niemand kan dus de instellingen voor pop-upblokkering wijzigen.

Niet alle Windows versies zijn uitgerust met een Editor voor lokaal groepsbeleid.