Internet Explorer IconInternet Explorer starten zonder invoegtoepassingen kan voordelen bieden. Welke voordelen en hoe starten zonder invoegtoepassingen? Dat leest u in deze tip.

Tijdens de installatie van Internet Explorer wordt er ook een versie geïnstalleerd zonder invoegtoepassingen. Nu zijn er wel enkele voordelen te bedenken om Internet Explorer te gebruiken zonder invoegtoepassingen. Zo kunt u bijvoorbeeld bij problemen, de versie zonder invoegtoepassingen starten om te achterhalen of 1 van de invoegtoepassingen misschien de oorzaak is. Een ander voordeel van Internet Explorer zonder invoegtoepassingen te gebruiken is uiteraard dat de browser minder kwetsbaar is voor dubieuze scripts en malware.

Internet Explorer: Zonder invoegtoepassingen starten (Windows7).

  • Internet Explorer zonder invoegtoepassingen is bereikbaar via Start > Alle programma’s > Bureau accessoires > Systeembeheer > Internet Explorer (zonder invoegtoepassingen).

Ie9zonderinvoegtoepassingen

  • Als u dan toch door het hele Menu start navigeert om IE zonder invoegtoepassingen te starten, kunt u er misschien ook ineens een snelkoppeling van op het Bureaublad plaatsen (rechts klikken > kopiëren naar > Bureaublad (snelkoppeling maken).

Internet Explorer: Zonder invoegtoepassingen starten (Windows 8)

Microsoft sloopte Internet Explorer zonder invoegtoepassingen in Windows 8, maar toch is het nog altijd mogelijk om Internet Explorer te starten zonder invoegtoepassingen.

  • Open Opdrachtprompt en typ: "%ProgramFiles%\Internet Explorer\iexplore.exe" -extoff
  • Druk op Enter.
  • En kijk! Daar is Internet Explorer zonder invoegtoepassingen.

Zonder Invoegtoepassingen2