Internet Explorer IconInternet Explorer gebruikt het cache (schijfruimte voor tijdelijke bestanden) om sneller te surfen. Alleen is de ruimte die voorzien is voor het cache, ruim bemeten. Aanpassen? Dat kan!

Internet Explorer beschikt over een zogenaamde cache. Het cache is eigenlijk niet meer dan een speciale map waarin de browser (tijdelijk) bestanden opslaat tijdens het surfen. Het systeem bestaat eruit dat er tijdens het surfen gecontroleerd wordt u de bewuste website al niet eens eerder heeft bezocht . Als dit zo is, dan zullen de bestanden (afbeeldingen, foto’s, teksten etc..) van de website niet meer ingeladen worden, maar worden ze rechtstreeks uit het cache gehaald. De bedoeling van het hele systeem is, dat u sneller kan surfen. Nu moet u weten dat bij Internet Explorer deze map nogal ruim bemeten is. Afhankelijk van de grootte van de harde schijf, kan de voorziende ruimte voor het cache aardig oplopen (250mb). Ruimte die u zomaar kwijt bent, want een grotere cache staat lang niet garant voor sneller surfen, integendeel! Ongeveer 60 Megabyte is ruimschoots voldoende.

Internet Explorer: Grootte cache (schijfruimte tijdelijke bestanden) aanpassen:

  • Open Internet Explorer en klik rechtsboven op Extra Icoon> Internetopties.

Internetopties Openen IE

  • Selecteer het tabblad Algemeen .
  • Klik op de knop Instellingen bij Browsegeschiedenis.

Cache Internet Explorer 1

  • In het volgende dialoogvenster kan u dan de grootte van het cache (schijfruimte voor tijdelijke bestanden) aanpassen naast: Te gebruiken schijfruimte.

Cache Internet Explorer 2

  • Bevestig met OK.

Klaar!