We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Firefox IconAls u opzoekingen doet met Firefox verschijnen de resultaten in het geopende tabblad, maar u kan de zoekresultaten ook openen in een nieuw tabblad.

Met Firefox hebt u rechts bovenaan een zoekvak en dat heeft voor- en nadelen. Het grote voordeel ervan is dat u niet naar de homepagina van de zoekmachine  moet surfen als u snel wat wil opzoeken. Nadeel aan het gebruik van dit zoekvak is dat de gevonden resultaten openen in hetzelfde tabblad. Weg is dus de pagina waarop u aan het lezen/kijken was. Vandaar deze tip. Met Firefox kunt u de gevonden zoekresultaten laten openen in een nieuw tabblad.

Firefox: Zoekresultaten in nieuw tabblad:

Voor de leken of nieuwe Firefox gebruikers, plaatsen we eerst een afbeelding van het befaamde zoekvak, zo hebt u tenminste een idee waarover deze tip gaat.

Zoekenvak In Firefox

In dit vak kunt u desgewenst een zoekmachine selecteren en een zoekterm invullen. Van zodra u dat gedaan hebt en op Enter drukt, verschijnen de resultaten in het actieve tabblad. Weg is dus de webpagina dat u aan het lezen/bekijken was.

Firefox: Zoekresultaten tonen in een nieuw tabblad:

  • Typ about:config in de adresbalk en druk op Enter.

About Config Openen

  • In de pagina dat opent klikt u op: Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!
  • In het venster dat volgt zoekt u naar de waarde browser.search.openintab (De lijst is alfabetisch gerangschikt dus lang hoeft u niet te zoeken).

Zoekresultaten Nieuw Tabbla

  • Dubbelklik vervolgens op browser.search.openintab zodat de waarde verandert in true.

Zoekresultaten Nieuw Tab 2

  • Klaar! Voortaan worden de zoekresultaten geopend in een nieuw tabblad.