We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Firefox IconMits het installeren van een add-on voor Firefox kan u vrij eenvoudig al uw wachtwoorden en gebruikersnamen exporteren naar een .xml of .csv bestand.

Als doorwinterde surfer weet u natuurlijk dat u op het hedendaags Internet niet meer zonder gebruikersnamen en wachtwoorden kan. Altijd dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken is hoegenaamd geen goed idee. Wachtwoorden noteren op 1 of ander notitieblokje al evenmin. Het onthouden van deze gegevens lukt misschien voor enkele websites en is misschien wel veiliger, maar van zodra de lijst aandikt, komt u geheid in de problemen. Een perfect veilige oplossing voor het opslaan van al je wachtwoorden is een utopie, net zoals de gedachte dat u ze allemaal zal kunnen onthouden. Maar met deze tip zet u alvast een stap in de goede richting.

Firefox: Wachtwoorden en gebruikersnamen makkelijker onthouden:

Voor alle duidelijkheid, de add-on dat we in onderstaande tip bespreken exporteert enkel de wachtwoorden en gebruikersnamen die door Firefox opgeslagen werden.

Bent u ook iemand die een lange lijst gebruikersnamen en wachtwoorden hebt? Dan is onderstaande add-on misschien wel iets voor u. Met Password Exporter kan u snel en eenvoudig al deze gegevens exporteren naar een .xml of .csv bestand.

 • Password Exporter kunt u downloaden op onderstaande link:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/password-exporter/

 • Het enige wat u moet doen van zodra de link opent is op Add to Firefox klikken.
 • Nadat de add-on gedownload is klikt u op: Installeren.
 • Daarna opent u de opties voor Firefox.

Opties Firefox Openen

 • In het dialoogvenster dat opent, selecteert u het tabblad Beveiliging,
 • U zal merken dat er een nieuwe knop: Wachtwoorden importeren/exporteren staat.
 • Als u er op klikt opent een nieuw venster.
 • Het volstaat om op de knop Wachtwoorden exporteren te klikken om te beginnen.
  • Indien gewenst kunt u deze gegevens zelfs versleuteld opslaan door een vinkje te plaatsen bij de gelijknamige optie.

Wachtwoorden Onthouden Firefox

 • Het spreekt dat u een geschikte locatie in Windows Verkenner kiest om het bestand op te slaan. Bij voorkeur een map dat u kan onthouden, anders is deze tip nutteloos (Duh!).

Opmerking: Niet geschikt voor gebruik op openbare computers of computers waar meerdere personen toegang tot hebben.