Firefox IconGeraakt u niet gewoon aan de 'nieuwe' interface van Firefox? Lees alvast deze tip zodat u tenminste de knoppen (Home, Bladwijzers, etc) kan verplaatsen.

De nieuwe interface van Firefox volgt de trend in van browserland om alles zo sober mogelijk te maken. Wij zijn geen voorstanders van dit modeverschijnsel en al zeker niet als ze de dan ook nog eens de knoppen dat men vaak gebruikt, op de meest onlogische plaatsen gaat positioneren.

Firefox: Knoppen verplaatsen (Home-Bladwijzers-etc)

Mensen zijn gewoontedieren met als gevolg dat sommige grafische ingrepen ervoor zorgen dat u voortdurend mis klikt. Zo waren wij bijvoorbeeld gewoon dat de Home-knop links stond, net als de knop vernieuwen trouwens. We hoeven niet uit te leggen dat dit soms op onze zenuwen werkte. Nu konden we 2 dingen doen. Of we waren geduldig en paste onze gewoonte aan, of we passen Firefox aan en plaatsen de Home, Bladwijzer-knop en dergelijk links. Aangezien geduld niet onze sterkste karaktertrek is, kozen we ervoor om de knoppen te verplaatsen. Hoe we dat deden, vertellen we in onderstaande tip.

  • Zoals u kunt zien in onderstaande afbeelding, staan bij standaardinstellingen de Home knop (en de anderen) helemaal rechts.

Knoppen Verplaatsen Firefox

Bent u ook iemand die liever de Home- Bladwijzer-knop en dergelijke liever links ziet staan? Dan bent u hier aan het juiste adres, want met Firefox  kan u probleemloos de interface aanpassen naar persoonlijke voorkeur.

  • Open Firefox en klik en open vervolgens het menu. De knop helemaal rechts (zie schermafdruk).
  • Van zodra het menu opent, klikt u op: Aanpassen.

Firefox Aanpassen Openen

  • Er opent een nieuw dialoogvenster met daarin een aantal knoppen die u naar eigen voorkeur naar de menubalk kan slepen.
    • Dit kan van links naar rechts (ook al staan de knoppen al in de menubalk).
    • Knoppen toevoegen uit het kaderstuk (rechts) of extra knoppen (midden) toevoegen kan allemaal (zie schermafdruk).

Knoppen Verplaatsen2 Firefox

  • Er is echter één probleem bij de recentste versie van Firefox. De Vernieuwen - stoppen-knop is niet langer verplaatsbaar. Indien daar ooit verandering in komt, hoort u dat uiteraard van ons.