maandag, november 29, 2021

Internet Explorer IconHebt u ook het gevoel dat Internet Explorer traag opstart? Lees dan deze tip met de mogelijke oplossing.

Regelmatig wordt ons de vraag gestelt, ‘Waarom start Internet Explorer zo traag op?’. Eerlijk gezegd, als fervent Firefox gebruikers, hebben we soms ook het gevoel dat het soms een eeuwigheid duurt vooraleer de eerste pagina op het scherm verschijnt. Nu zeggen we er wel in 1 adem bij dat dit een beetje afhankelijk is van de gebruikte computer, startpagina’s etc. Maar goed, in sommige gevallen lijkt er dus wel degelijk wat mis te lopen. Toegewijd als we zijn, speurden we het net af en zochten naar een oplossing.

Tijdens onze zoektocht naar een oplossing, blijkt dat er wel meer computergebruikers last hebben van een traag startende Internet Explorer, helaas stellen we ook vast dat er eigenlijk nooit een pasklare oplossing uit de bus komt. De antwoorden variëren dan ook vaak in de trend van “Schakel over naar Firefox” of “Installeer Internet Explorer opnieuw”. Oplossingen die soelaas kunnen brengen maar eigenlijk het probleem omzeilen. Toch stuitte we op een tip die voor sommigen blijkt te helpen, namelijk het volgende.

Internet Explorer start traag op:

  • Open Opdrachtprompt als administrator. (Bij oudere versies van Windows, zoals Vista en 7, typt u opdrachtprompt in het menu Start. Klik met rechts op Opdrachtprompt en kies in het menu voor: Uitvoeren als administrator). Bij recente versies van Windows volstaat rechtsklikken op de startknop > Opdrachtprompt(administrator).

Opdrachtprompadministrator

  • In het dialoogvenster dat opent typt u vervolgens het commando: regsvr32 actxprxy.dll

Trage IE

  • Druk op Enter.
  • Als u alles correct heeft uitgevoerd en getypt, verschijnt er een dialoogvenster met de mededeling dat de opdracht geslaagd is.

 Trage IE2

  • Het enige wat u nu nog moet doen is de computer herstarten.

Nota: Vooraleer u ons bestookt met boze e-mails of ons commentaarsysteem vult met schuine opmerkingen, bedenk dat deze tip voor sommigen onder jullie wel werkt, voor anderen weer niet.

Recente Reacties

  • Pieter zei Meer
    Duidelijk handleiding Idea . Dank je, had me reeds suf gezocht...
  • Peter Janssen zei Meer
    Prima oplossing! Nu nog kijken wat er op blijft staan na het schonen van de PC. Hier word ik heel blij van  Smile
  • Desi zei Meer
    Mijn beeldscherm blijft ineens zwart na het opstarten. De computer draait wel. Als ik op ctrl...
  • Alex zei Meer
    Er zijn veel opstartprogramma's beschikbaar. Ik gebruik Startup Manager For Windows Free. Het is...