We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

ChromePrefereert u verticale tabbladen om te surfen met Chrome? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor u gevonden.

Surfen met tabbladen is intussen al jaren ingeburgerd. Dat surfen met (of via) de tabbladen voordelen biedt, zal niemand ontkennen. Door gebruik te maken van tabbladen kan u razendsnel van de ene naar de andere pagina 'springen' en bovendien hoeft u zelfs een geopende pagina niet te sluiten waardoor de informatie beschikbaar blijft tijdens een surfsessie. Toch zijn er ook enkele "beperkingen". Indien u veel tabbladen geopend hebt, raakt het overzicht al snel zoek, mede door de beperkte ruimte, worden de titels van de tabbladen al snel onleesbaar. Komt daar nog bovenop dat indien u terug naar een ander tabblad wil gaan, u een beetje moet beginnen "gokken" in de aard van "welk was het nu weer?". Toegegeven, dit euvel doet zich enkel voor bij gebruikers die tijdens een surfsessie al snel 10-tallen tabbladen openen. Maar zoals wel vaker, is er voor elk 'probleem' wel een oplossing. Zo kan u voor Chrome de extensie VerticalTabs installeren. VerticalTabs is een add-on (of extensie, zoals u wil) dat ervoor zorgt dat geopende tabbladen verticaal getoond worden. Voordelen? De geopende tabbladen zijn vlotter navigeerbaar en overzichtelijker geordend. Bijkomend voorziet VerticalTabs nog een zoekfunctie waardoor u zelfs snel kan zoeken door de......tabbladen.

Chrome: Verticale tabbladen

Met de extensie Vertical Tabs navigeert u sneller en overzichtelijker door de geopende verticale tabbladen.

  • Het enige wat u moet doen is Chrome openen en Vertical Tabs surfen.
  • klik op: Toevoegen aan Chrome en vervolgens op Extensie toevoegen.

Vertical Tabs Chrome

  • Na installatie verschijnt er een knop in de rechterbovenhoek. Klik er op en u krijgt een verticaal overzicht van de open tabbladen of kan u de tabbladen doorzoeken.

Vertical Tabs2 Chrome

Alsof dat alles nog niet voldoende is, kan u met VerticalTabs ook nog:

  • Sneltoetsen instellen.
  • De breedte van het popupvenster aanpassen.
  • Aantal lijnen voor de titel instellen.

Vertical Tabs3 Chrome

Plezier ermee.