We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

ChromeVoor Chrome gebruikers die hopeloos op zoek gaan naar het knopje ‘Afdrukken’ in de werkbalk, deze tip!

Google Chrome mag dan wel een snelle browser zijn, hij is ook erg sober van uitzicht. Dat maakt dat sommige functies niet meteen zichtbaar zijn voor het oog. Wilt u bijvoorbeeld de actieve pagina afdrukken, moet u hiervoor langs de knop ‘Pagina beheren’ passeren of de sneltoetscombinatie Ctrl+P gebruiken. Wilt u snel een actieve pagina afdrukken met Google Chrome? Hebt u lak aan sneltoetscombinaties? Dan is deze tip wat voor u. Mits het toevoegen van een klein javascript, kan u zelf een ‘Afdrukken’ knop toevoegen aan de werkbalk.

Chrome: Afdrukken icoontje in werkbalk

Om dit te doen opent u een leeg tabblad, klik met rechts op de bladwijzerbalk (onder de adresbalk) en kies Pagina toevoegen.

Printen Chrome
  • In het dialoogvenster dat volgt, geeft u als naam bijvoorbeeld Afdrukken.
  • Bij URL vult u dan javascript:window.print() in.

Afdrukkenchrome2

  • Bevestig met OK.
  • U merkt dat de knop Afdrukken verschijnt.
Afdrukkenchrome3
  • Om het nog eenvoudiger te maken voor uzelf, klikt u met rechts op de knop Afdrukken en kies in het menu voor Bladwijzerbalk weergeven.
  • Voortaan kan u met 1 muisklik de actieve webpagina afdrukken.