We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)

PhotoshopMet Adobe Photoshop kan u eenvoudig pijlen tekenen. Deze tip legt uit hoe u dat doet, en we vertellen er ineens bij hoe u de pijlen kan buigen of verdraaien.

Adobe Photoshop mag dan wel een vrij duur fotobewerkingsprogramma zijn, u kunt er wel (bijna) alles mee. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat er heel wat computergebruikers mee aan de slag gaan. Vandaag leren we u hoe u pijlen kan tekenen met Adobe Photoshop.

Adobe Photoshop: Pijlen tekenen

  • Open de afbeelding of foto.
  • Selecteer het lijn gereedschap (U-toets) in de gereedschapsbalk.

Aps Pijlen Tekenen1

U zal merken van zodra u het lijn gereedschap selecteert, in de werkbalk bovenaan extra tools beschikbaar worden. U wil natuurlijk pijlen tekenen en geen lijnen.

  • Selecteer geometrische opties in de werkbalk bovenaan (zie afbeelding) en plaats een vinkje bij de positie (begin of einde) waar u de pijlpunt wilt plaatsen.

Aps Pijlen Tekenen2

  • Verder kunt u in de werkbalk bovenaan nog de dikte en eventueel de kleur voor de pijl aanpassen.

Aps Pijlen Tekenen3

Bent u klaar met het kiezen van de opties voor de pijl, hoeft u enkel maar een pijl te 'tekenen' op de afbeelding of foto. Plaats de muisaanwijzer op het startpunt en maak een sleepbeweging naar het eindpunt en u hebt met succes een pijl getekend.

Wilt u de pijl vervormen of buigen kan dat natuurlijk ook.

  • Zorg ervoor dat de laag van de pijl geselecteerd is. Dit kunt u doen in de rechter benedenhoek.
  • Klik op: Bewerken > Transformatie pad > Verdraaien

Aps Pijlen Tekenen4

  • Er verschijnt een raster over de pijl. Het enige wat u nu nog moet doen is de muisaanwijzer op de plaats zetten waar u de pijl wil buigen.

Aps Pijlen Tekenen5

Nota: De versie dat wij gebruiken van Adobe Photoshop kan verschillen met de uwe. U begrijpt dat de geplaatste schermafdrukken kunnen afwijken met die van uw versie. De basisprincipes blijven echter ongeveer gelijk.