We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)

SpotifyIn het tweede van onze 10 tips voor Spotify gaan we op zoek naar de beste extra's voor Spotify. Geloof ons vrij, de lijst is lang en er zijn heel leuke bij!

Het succes van Spotify ontgaat ook anderen niet, het hoeft dan ook niet te verwonderen dat er enkele snuggerlingen zijn die extra diensten of toevoegingen aanbieden voor Spotify om het programma nog leuker en beter te maken. PCLeek zocht voor u de meest in het oog springende uit.

Spotify: 10 tips en extraatjes (deel2):

1: Lazify

Bent u op zoek naar afspeellijsten van een bepaald artiest (of nummer) maar voelt u er weinig voor om deze zelf in mekaar te prutsen? Surf dan eens naar lazify.nl.

Op de website hoeft u enkel maar de naam van de artiest in te vullen of de titel van een nummer. Selecteer het aantal nummers dat u in de afspeellijst wenst en klik op de knop Lazify! Uiteraard moet u de applicatie eerst toevoegen aan Spotify.

Spotify Extras1

Lazify genereert een afspeellijst voor u. Selecteer de afspeellijst en sleep deze naar een lege afspeellijst in Spotify en u bent klaar.

2: Equalify

Een muziekspeler zonder equalizer is al even erg als een café zonder bier moeten de makers van Equalify gedacht. Ze ontwikkelden een equalizer voor Spotify dat u hier kan downloaden.

Na de installatie (waar u zich verder niet a te veel zorgen over hoeft te maken) herstart u Spotify. Zodra u Spotify terug opstart, verschijnt de equalizer-knop naast het zoekvak.

Spotify Extras4

3: Utubify

Actieve Joetubbers (Youtube gebruikers) onder ons gaan Utubify zeker appreciëren. Utubify zoekt bijhorende videoclips van uw afspeellijst en speelt ze vervolgens af. Bijzonder leuk!

Hoe werkt dat? Simpel!

  1. Surf naar utubify.com en klik op de grote knop Utubify It!
  2. Er opent een nieuw venster dat u geopend laat.
  3. Klik met rechts op de afspeellijst in Spotify dat wilt gebruiken en kies voor: Spotify URI kopiëren.

Spotify Extras2

5.  Plak de link in het venster dat opende in stap 2.

Spotify Extra3

Uw afspeellijst wordt afgespeeld met bijhorende videoclips.

4: Digimuziek

Niet gratis maar wellicht het meest 'interessant' voor muziekliefhebbers, is het feit dat u elk geluid dat uit uw luidsprekers schalt, kan omzetten naar MP3. Met Spotify is dat zeker niet anders. Op digimuziek.nl kunt u software kopen dat dat mogelijk maakt. Het is niet gratis maar zeker ook niet duur. Bedenk wel dat u door veelvuldig dit soort programma's te gebruiken, u goede en legale initiatieven als Spotify ondermijnt.

5: Spotify instant search

Instant (real time) zoeken, zoals u dat ook kent op onze website, werkt nu eenmaal sneller en aangenamer als de klassieke zoeken functies. Wilt u het ook gebruiken voor Spotify, hoeft u enkel maar naar spotifyinstant te surfen.

6: SpNotify

Geen zin om telkens weer te controleren of er wat nieuws verschenen is op Spotify van uw favoriete artiest? Dan is SpNotify misschien de oplossing voor u. Op deze website kunt u meteen zoeken naar nieuw werk van uw favoriete artiest, maar de essentie van SpNotify is dat u uw e-mailadres achterlaat zodat u een mailtje ontvangt zodra er wat nieuws verschijnt over de door u opgegeven zoekopdracht(en).

Spotifyextras5

7: Spotify Search voor Firefox en Chrome

Surfers die Firefox gebruiken kunnen indien ze dat wensen de add-on Spotify Search installeren. Leest u bijvoorbeeld op onze site een artikel over een bepaalde artiest, kunt u er meteen meer songs van zoeken rechtstreeks in Spotify.

Selecteer de naam van de artiest of titel van het nummer en klik er op met rechts. In het menu dat verschijnt selecteert u de gewenste zoekopdracht.

Spotify Extras6

Spotify opent meteen een lijst met resultaten.

Voor Chrome is er een gelijkaardige extensie beschikbaar.

8: Afspeellijsten importeren

Hebt u in het verleden al veel tijd gestoken in het maken van afspeellijsten in Windows Media Player of iTunes en u hebt geen goesting omdat opnieuw te doen met Spotify? Geen erg, u kunt afspeellijsten vanuit bovengenoemde mediaspelers probleemloos importeren.

Ga naar: Bestand >Afspeellijsten importeren > iTunes of Windows Media Player.

Spotify Extras7

9: Meer info, veel meer a.u.b.

Wenst u graag meer informatie over een bepaald artiest? Klik dan op zijn naam in de afspeellijst van Spotify. Van zodra u dat doet verschijnen er extra tabbladen bovenaan waarmee u onder andere een korte biografie kan opvragen.

Spotify Extras8

10: Topsify

Niets zo makkelijk als afspeellijsten die automatisch geüpdatet worden. Als het dan ook nog eens kan per genre (voorlopig beperkt) of per top 40 van een land is dat zeker mooi meegenomen.

Surf naar Topsify en klik op de categorie naar keuze. Selecteer Spotify als toepassing en bevestig met OK (bij gebruik Firefox).

Spotify Extras9

Veel plezier ermee.