We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

Windows Media Player

Als u Windows Media Player gebruikt voor het beluisteren van live streams is het  aanpassen van de buffer een mogelijke oplossing tegen ongewenste onderbrekingen.

Windows Media Player slaat voor het afspelen van een stream, al enkele seconden inhoud op voorhand op. Het programma doet dat om 'terugvallen’ in de internetverbinding(en) op te vangen zodat u niet geconfronteerd wordt met irritante pauzes en/of onderbrekingen. Standaard gebruikt Windows Media Player een ..eu.. (sorry) standaardbuffermethode van 5 seconden. Speelt uw favoriete stream desondanks nog niet vlotjes genoeg, kan u proberen de buffer aan te passen. Hoe u dat doet, leest u in onderstaande tip.

Hoe buffer aanpassen in Windows Media Player?

  • Open Windows Media Player en klik op: Organiseren > Opties.

Buffer Windows Mediaplayer Aanpassen

  • Bij het dialoogvenster dat volgt klikt u op het tabblad Prestaties.
  • Onder de rubriek Netwerkbuffer plaatst u het bolletje bij Buffer.
  • Geef een waarde in tussen 0 en 60* seconden.

Buffer Windows Mediaplayer Aanpassen 2

  • Bevestig met OK.

Hou er rekening mee dat een te hoge bufferwaarde, de downloadsnelheid kan beïnvloeden. Niet aan te bevelen voor de Downloaders dus.