We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

3.1666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.17 (3 Votes)

Vlc

Met de gratis mediaspeler VLC kan u extra skins downloaden en installeren. Wat zijn skins en hoe installeert u ze? Lees er alles over in deze tip.

Skins zijn eigenlijk niet meer dan themapakketten die de speler voorzien van een nieuw kleedje en/of interface. Het mooie aan VLC Media player is dat, niet enkel de makers van het programma leuke skins voorzien, de speler ondersteund tevens themapakketten van Winamp 2 en xmps pakketten. Dat maakt dat u bijzonder veel keuze hebt. Hoe u VLC Media player voorziet van een ander thema (skin), leggen we uit in onderstaande tip.

Skins downloaden en installeren met VLC Media Player

  • Open VLC en navigeer naar: Extra > Voorkeuren

Voorkeuren Vlc Openen

  • Selecteer in Interface in het menu bovenaan.
  • Plaats een bolletje bij: Aangepast thema gebruiken.

Skins Vlc Installeren

  • Hebt u eerder al skins gedownload, bijvoorbeeld xmps of Winamp 2 pakketten, klikt u op de knop Kies....
  • Navigeer in Windows verkenner naar de locatie van het pakket en kies openen om het thema te installeren.

Skins Vlc Downloaden

  • Het u nog geen thema's gedownload klik dan op de link: VLC-skins website (zie bovenstaande schermafdruk).
  • Van zodra de website opent krijgt u meteen een extra woordje uitleg. Zo staat er duidelijk dat de skins niet werken op Mac OS X en dat u de skins (VLT bestanden) best download naar de installatiemap van VLC indien u Windows gebruikt. Bijvoorbeeld C:\Program Files\VLC\skins)

Skins Vlc Website

  • Nadat u uw keuze gemaakt hebt en een skin gedownload hebt, hoeft u enkel maar de skin te selecteren zoals eerder uitgelegd.

Opmerking: VLC Media Player is gratis software. Indien u besluit om VLC te downloaden en installeren, wees dan aandachtig tijdens de installatie. Het is niet ondenkbaar dat er ongewenste software geïnstalleerd wordt.