We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (3 Votes)

Windows Media Player

Windows Media Player heeft de onhebbelijke gewoonte om mediabestanden die u afspeelt meteen toe te voegen aan de mediabibliotheek. Wil u dat niet? Lees dan deze tip.

U kent het verhaal wel, u download een nummer en wil het eerst beluisteren met Windows Media Player voordat u het definitief catalogiseert op de harde schijf. Of, u krijgt van een kennis een USB stick met daarop muziek om eens naar te luisteren. Wat de situatie ook moge zijn, van zodra u nummer afspeelt met Windows Media Player, wordt dit automatisch toegevoegd aan de mediabibliotheek. U begrijpt dat niet iedereen hier even blij mee is. Voor hen deze tip! Mits het aanpassen van een kleine instelling, voorkomt u dat Windows Media Player automatisch bestanden toevoegt aan de mediabibliotheek.

Mediabestanden niet automatisch toevoegen met Windows Media Player

Wilt u voorkomen dat mediabestanden automatisch worden toegevoegd bij het beluisteren aan de mediabibliotheek van Windows Media Player, opent u uiteraard eerst het programma.

  • Navigeer naar: Organiseren > Opties.

Opties Windows Media Player Openen

  • In het dialoogvenster dat opent, selecteert u het tabblad Speler.
  • Haal de vinkjes weg bij:
  • Lokale mediabestanden bij afspelen aan mediabibliotheek toevoegen (Lokale mediabestanden zijn bestanden die u download of al op de harde schijf aanwezig zijn).
  • Externe mediabestanden bij afspelen aan de mediabibliotheek toevoegen (Onder externe mediabestanden verstaat men bestanden die op bijvoorbeeld een USB-stick of externe harde schijf staan).

Mediabestanden Niet Automatisch Toevoegen Aan Mediabibliotheek

  • Bevestig met OK.

Klaar! Voortaan worden mediabestanden niet meer automatisch toegevoegd aan de mediabibliotheek.