We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.75 (2 Votes)

VlcMet de alom bekende VLC Media Player kan u een snelkoppeling maken waarbij alle audio- of muziekbestanden van een specifieke map afgespeeld worden. Hoe? Dat leest u in deze tip.

Hebt u het niet zo begrepen op afspeellijsten, maar verzameld u al uw muziekbestanden netjes geordend in mappen? Dan zal deze tip u zeker kunnen bekoren. Met VLC Media Player kan u vrij eenvoudig een snelkoppeling aanmaken waarbij u de audio- of muziekbestanden uit een specifieke map, kan laten afspelen. Voor elke map moet u wel zo een snelkoppeling aanmaken. Laat u niet afschrikken, het is niet moeilijk.

VLC Media Player: Snelkoppeling maken dat alle audiobestanden in een specifieke map afspeelt:

  • Om te beginnen gaat u in Windows Verkenner op zoek naar het .exe bestand van VLC zelf. Dit bestand vindt u normale omstandigheden terug in de locatie:

C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe

  • Van zodra u het .exe bestandje gevonden hebt, klikt u er op met rechts > Snelkoppeling maken.

Vlc Map Afspelen 1

  • Indien u moet bevestigen of u een snelkoppeling wenst, bevestigt u met een klik op: Ja.
  • Navigeer vervolgens naar het Bureaublad en klik met rechts op de snelkoppeling die zonet hebt aangemaakt. In het menu dat opent, kiest u vervolgens voor: Eigenschappen.

 Eigenschappen Vlc Openen

  • In het dialoogvenster dat volgt (tabblad Snelkoppeling), ziet u naast 'Doel' iets staan in de aard van: "C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe"

Vlc Map Afspelen 2

  • Wilt u dat de snelkoppeling de bestanden in een bepaalde map afspeelt, moet u deze regel aanpassen. Niet wanhopen, het enige wat u moet toevoegen is: -LZ gevolgd door de partitie en map waarin uw muziekbestanden verzameld zijn.
  • Hebt u bijvoorbeeld  een map "muziek" op de "D" partitie staan, voegt u aan het einde van de regel het volgende toe: -LZ D:\muziek. Let wel op dat u na de aanhalingstekens een spatie voorziet.

Vlc Map Afspelen 3

  • Bevestig met OK.

Klaar! Als u nu op de snelkoppeling van het Bureaublad klikt, zal VLC Media Player automatisch de door u gekozen map met audio- of muziekbestanden afspelen.

Daarna kan u de nog altijd de naam van de snelkoppeling aanpassen indien u dat wenst (rechts klikken > Naam wijzigen).

Plezier ermee.